Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2023.

09:15

Kako fudbaleri vide Bajernov "bezdušan" potez?

Oko 17:30 Bajern je osvjio 11. uzastopnu titulu, oko 18.30 stiglo je saopštenje o otkazima Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kanu.

Izvor: B92

Autor:B92

Kako fudbaleri vide Bajernov
Foto: Profimedia

Sportski direktor i direktor su platili zbog katastrofalne sezone Bavaraca koju je samo ublažila čudesna odobrana "salatere" u Bundesligi.

Bilo je jasno da će u Minhenu da dođe do korenitih promena nakon očajnih rezultata ovog proleća, ali niko nije očekivao da će Bavarci biti tako surovi prema svojim živim legendama.

"Ne, nisam znao da će dobiti otkaz. Iznenadilo nas je što se tako nešto dogodilo na dan proslave titule šampiona. Nezavisno od toga da li mislite da je to dobra ili loša odluka, klub je mogao da pričeka dva-tri dana s objavom. Ne želim da ocenjujem da li je odluka dobra ili loša, ali čudno je osvojiti Bundesligu u takvoj završnici i onda dobiti takvu vest. Osećaji su pomešani", rekao je Džošua Kimih.

Ovaj 28-godišnji nemački reprezentativac na ponovljeno pitanje nije želeo da odgovoriti da li po njegovom mišljenju otkazi dobra odluka.

Bajern je ovog proleća eliminisan od Mančester sitija u Ligi šampiona, potom od Frajburga u Kupu, a onda je kolo pre kraja porazom od Lajpciga kod kuće praktično servirao titulu najvećem rivalu Borusiji Dortmund.

Usledilo je dramatično poslednje kolo u kojem je Borusija podlegla pritisku i jedva remizirala sa Majncom u Dortmundu (2:2), ali je i Bajern podbacio.

Uprkos ranom vođstvu u Kelnu, primio je gol u drugom poluvremenu i titula je već viđena u Dortmundu, a onda je u poslednjem minutu mladi Džamal Musijala doneo pobedu za šampionsko slavlje.

Titula nije spasla Kana i Salihamidžića koji je vest o otkazu bukvalno dobio na terenu dok je ekipa slavila, dok Kana nije bilo u Kelnu.

"Kanu su u petak Uli Henes i Herbert Hajner rekli da će dobiti otkaz. Potpuno je poludeo! To je razlog zašto mu je zabranjeno putovanje na utakmicu u Keln"
, objavio je Bild navodni razlog zabrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve