Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.05.2023.

18:00

Zvezda stavila tačku na sezonu bez poraza

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno sa Novim Pazarom rezultatom 2:2 u poslednjem meču ovosezonskog izdanja Superlige.

Izvor:

Autor:

Zvezda stavila tačku na sezonu bez poraza
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Time je okončana još jedna uspešna sezona za crveno-bele u kojoj su stigli do 34. titule u klupskoj istoriji i to bez poraza.

Rotirao je Miloš Milojević protiv Pazaraca nakon što su njegovi puleni samo koji dan ranije po treći put u nizu osvojili Kup Srbije i tako obezbedili isti broj uzastopnih duplih kruna.

To je za njega bio poslednji meč na klupi Zvezde, a meč je sa tribina zajedno sa još oko 35.000 navijača posmatrao novi trener Barak Bahar.

Iako se moglo očekivati da će u ovaj meč ući sa nešto manje interesovanja, to i nije bio u potpunosti slučaj. Barem ne na samom početku kada je Mirko Ivanić već u prvom minutu šutirao glavom, ali pogodio samo mrežu sa strane.

Usledio je period utakmice tokom kog se slabo šta dešavalo i tako sve do pred kraj prvih 45 minuta kada je Milunović spustio loptu nakon kornera, a Eraković se našao u izglednoj prilici iz koje nije najbolje šutirao.

Ako prvo poluvreme nije bilo sadržajno, onda samo suprotno možemo da kažemo za ono što smo videli u nastavku.

Zvezda je odmah pokušala preko rezervise Aleksandra Kataija, a popularni Magiko je učestvovao u prvom golu svoje ekipe u 53. minutu.

Ostavio je Katai loptu Irakliju Azarovu, a nakon centaršuta desnog beka lopta se odbila od protivničkog igrača. Na pravom mestu je čekao Gelor Kanga koji na efektan način završava tu akciju.

Od gabonskog veziste smo navikli da igra u rasponu od sjaja do očaja, te da mu malo treba da sa jednog kraja tog spektra dođe na drugi.

Nije ni sedam minuta prošlo od njegovog gola kada je bez potrebe izgubio loptu na sredini terena, što je kumovalo golu protivnika.

Lopta je stigla do Miljana Momčilovića koji šutira sa ivice šesnaesterca i postiže najlepši gol na meču.

Ubrzo je u igru ušao Nenad Krstičić koji se pre početka ovog meča oprostio od "Marakane", baš kao i član stručnog štaba Nenad Milijaš.

Veteran je pred kraj imao priliku i da postigne gol i tako se na najbolji način oprosti od dresa tima iz Ljutice Bogdana, ali pre toga su postignuta još dva gola.

Prvo je u 71. minutu mrežu zatresao Stefan Leković na asistenciju, a koga drugog, Gelora Kange. Gabonac je izveo prekid i pronašao mladog štopera na prvoj stativi, a ovaj udarcem glavom prebacuje loptu na drugu stativu i postiže gol.

Ponovo je stigao ekspresan odgovor gostiju, samo tri minuta kasnije kada je Nenad Gavrić centrirao i pronašao Slobodana Stanojlovića upravo ispred Lekovića.

Zanimljivo je da su obojica strelaca za Novi Pazar ponikli u Partizanu, a ovaj drugi je postavio i konačan rezultat.

Do kraja beležimo i prekid utakmice koji je trajao nekih 10-ak minuta nakon nešto preuranjene proslave titule na tribinama.

Utakmicu ste mogli da pratite putem našeg bloga, kao i direktnog prenosa na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d