Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.05.2023.

16:39

Tadić strelac, ali Ajaks umalo "izvisio" i za Ligu Evrope

Stavljena je tačka i na fudbal u holandskom šampionatu za sezonu 2022/23.

Izvor:

Autor:

Tadić strelac, ali Ajaks umalo
Foto: Profimedia

Od ranije se znalo da je Fejenord, a da će Kambur i Groningen u niži rang, a Emen u baraž.

Sada smo dobili i rasplet na ostalim frontovima i još jedno veliko razočarenje za navijače Ajaksa.

"Kopljanici" su u poslednje kolo ušli sa tri boda manje od drugoplasiranog PSV-a, ali sa boljom gol razlikom. To je značilo da ukoliko savldaju Tvente, a tim iz Ajndhovena izgubi od AZ Alkmara – oni idu u Ligu šampiona.

Paradoksalno, svi u Amsterdamu su na kraju navijali za PSV. Razlog je u tome što je Tvente, posle gola za vođstvo Ajaksa u režiji Dušana Tadića, preokrenuo u drugom poluvremenu i slavio rezultatom 3:1.

To je Ajaks stavilo u poziciju da strepi i za poziciju broj tri jer bi u slučaje pobede nad PSV-om AZ zauzeo to mesto. Ekipa Ruda Van Nistelroja je slavila, ali ne bez drame jer je domaćin iz Alkmara izjednačio u 84. minutu preko Karlsona iz penala, nakon što je vodeći pogodak za goste 20-ak minuta ranije postigao Simons.

PSV je čitavu nadoknadu odigrao bez El Gazija koji je dobio drugi žuti, ali je uprkos tome stigao i do drugog gola još jednom preko nekadašnjeg pulena Barselona i PSŽ-a i to u osmom minutu nadoknade.

Tako će Ajaks na kraju ipak igrati u Ligi Evrope, dok će AZ Alkmar u Ligu konferencija. Tamo će im se pridružiti još jedna ekipa.

Pomenuti Tvente će se sa Spartom iz Roterdama, Utrehtom i Herenvenom boriti za to drugo mesto kroz plej-of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve