Nova vest
Fudbal

Subota, 27.05.2023.

14:30

Neviđena "ludnica": Bajern u 90. minutu "oteo" titulu Dortmundu

Fudbaleri minhenskog Bajerna osvojili su šampionsku titulu u Bundesligi.

Izvor: SN/ZK

Autor: SN/ZK

Neviđena
Foto: Tanjug/Marius Becker/dpa via AP

Borusija iz Dortmunda je imala dva boda prednosti u odnosu na Bajern i meč kod kuće protiv Majnca i sve je ličilo na to da će biti novi šampioni, ali...

Borusija nije izdržala, remizirala je sa Majncom pred svojim navijačima u poslednjem kolu dok je Bajern golom u 90. minutu osvojio šampionsku titulu.

Filmska priča u spektakularnoj sezoni o kojoj će se dugo pričati, a o Džamalu Musijali će u Minhenu zauvek misliti da je heroj nakon ove utakmice i ovog pogotka!

Bajern je 11. put zaredom osvojio šampionski trofej u Bundesligi, a 33. put u bogatoj istoriji kluba i pokazali su da su najbolji nemački tim ko zna koji put zaredom.

Sve je počelo sjajno po njih i već u 8. minutu uspeli su da povedu preko Kingslija Komana, što ih je momentalno stavilo na pol poziciju za šampionsku titulu što smo i mogli da očekujemo od ekipe kao što je Bajern.

Nisu Bavarci blistali, Keln je pred svojim navijačima igrao veoma dobro i pružao jak otpor, a onda je u samom finišu poluvremena Liroj Sane postigao gol koji je zbog igranja rukom poništen i ostalo je 0:1 za goste.

U drugom poluvremenu je Bajern, ipak, bio bolji i pored toga mogao da ostane bez ičega. U 80. minutu je dosuđen penal za Keln koji je Ljubičić minut kasnije pretvorio u gol i Bajern je bio u velikim problemima, 1:1.

Nisu igrači iz Minhena želeli da dozvole da na takav način ostanu bez titule. Džamal Musijala je momak koga smatraju herojem, Musijala je u 90. minutu svojim golom doneo šampionsku titulu Bajernu.

Filmska priča u Nemačkoj, sve je bilo protiv njih i opet su uspeli da se izdignu iznad situacije i dođu do 33. titule u istoriji kluba!

Slavlje u Minhenu, a depresija u Dortmundu. Na Vestfalen Areni je sve bilo spremno za šampionsko slavlje, ali je Borusija uspela da prospe sve što je zaradila tokom seozne.

Ostali su bez šampionske titule u 90. minutu, pa će zbog lošije gol razlike gledati u leđa minhenskom Bajernu koji je potpuno zasluženo postao šampion posle velike drame.

Loše je počeo ovaj meč po Borusiju koja je preko Olsena već u 15. minutu utakmice primila gol, a onda je dosuđen i jedanaesterac za Borusiju koji je Ale uspeo da promaši.

Dvocifren broj odbrana je imao golman Majnca danas, a veliki broj šuteva je bio upravo od strane Alea. Majnc je kaznio i drugi put Bavarce i preko Onisiva na poluvreme otišao sa ogromnih 2:0 u gostima.

U drugom poluvremenu se "ludnica" nastavila,a Gerero je u 69. minutu ulio nadu da bi u 80. minutu usledila nova radost kada su čuli da je Bajern primio gol i da je tamo 1;1.

Nastavio je Dortmund da promašuje, šanse su se nizale, ali gola nije bilo nigde i onda u 90. minutu sledi hladan tuš i vođstvo Bajerna dok oni gube. Trebalo im je još šest minuta da preko Zulea dođu do izjednačenja što je bilo samo dodavanje soli na ranu...

Bajern i Borusija su sezonu završili sa po 71 bodom, ali je minhenski tim zbog bolje gol razlike odneo titulu. U Ligu šampiona idu još Lajpcig i Union Berlin dok su evropski voz uspeli da uhvate Frajburg, Bajer Leverkuzen i Ajntraht Frankfurt.

Što se tiče timova koji ispadaju iz Bundeslige, Herti i Šalkeu su se vrata elite zatvorila dok će Štutgart morati u baraž...

To je bilo sve što se tiče nemačkog fudbala za sezonu 2022/23 i nadamo se da ste uživali.

Sve detalje sa mečeva poslednjeg kola Bundeslige mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Bundesliga, 34. kolo:

Keln - Bajern 1:2
Ljubičić 81p – Koman 8, Musijala 90
Borusija (M) - Augsburg 2:0
Nec 4, Hofman 40,
Bohum - Bajer Leverkuzen 3:0
Forster 19, Asano 34, Stoger 86
Borusija (D) - Majnc 2:2
Gerero 69, Zule 90+6 – Olsen 15, Onisivo 24
Ajntraht - Frajburg 2:1
Muani 83, Ebimbe 90+1 – Grifo 44
Lajpcig - Šalke 4:2
Lajmer 10, Nkunku 19m 90+4, Poulsen 82 - Kaminski 28, Organ 49ag
Štutgart - Hofenhajm 1:1 (0:0)
Tomas 80 – Bebu 75
Union Berlin - Verder 1:0
Kedira 81
Volfsburg - Herta 1:2
Kaminski 2 – Maza 55, Rihter 68

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d