Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.05.2023.

21:18

Igrač Valensije bojkotovao akciju protiv rasizma

Fudbaleri Majorke i Valensije su u četvrtak pre meča na Balearima razvile parolu protiv rasizma - svi su učestvovali u toj akciji osim jednog igrača.

Izvor: B92

Autor:B92

Igrač Valensije bojkotovao akciju protiv rasizma
Foto: Profimeia.rs

U pitanju je defanzivac "Slepih miševa" Muktar Diakabi. On je odbio da se slika ispred banera na kojem su ispisane parole protiv rasizma, koji su njegovi saigrači držali sa ekipom Majorke.

Zbog tog poteza malo ko ga osuđuje, štaviše navijači ga podržavaju jer smatraju da je jedini svestan da je ova akcija španskog Saveza lažna.

Naime, čelnici La Lige pokrenuli su akcije protiv rasizma na prvenstvenim utakmicama nakon što su prethodnog vikenda navijači Valensije rasistički vređali fudbalera Real Madrida Vinisiusa Žuniora.

Tri osobe su uhapšene nakon jezivih povika sa tribina protiv fudbalera Reala, još četiri u Madridu zbog ranijih bolesnih poruka za Brazilca koji je više nego bilo koji igrač u Španiji na meti huligana.

Zbog toga je La Liga odlučila da na utakmicama pokrene kampanju protiv rasizma. Diakabi, ipak, u tome nije želeo da učestvuje.

Ovaj 26-godišnji defanzivac očigledno smatra da je ova kampanja pokrenuta samo kako bi se smirile strasti i zato je dobio brojne poruke podrške navijača koji smatraju da je ovo zapravo lažna slika koju šalje La Liga.

"U pravu je. Više akcije, manje transparenata", poruka je jednog navijača, dok drugi dodaje: "Zna da je sve lažno."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve