Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.05.2023.

17:20

Tužilaštvo formiralo predmet radi provere nameštanja utakmica u Superligi Srbije

Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu uključilo se u slučaj koji je još jednom ukazao na težak kriminal koji vlada u srpskom fudbalu

Izvor: B92

Autor:B92

Tužilaštvo formiralo predmet radi provere nameštanja utakmica u Superligi Srbije
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Istraga će pokazati da li su fudbalski klubovi Kolubara iz Lazarevca, Spartak iz Subotice i Mladost iz Novog Sada učinili krivično delo dogovaranja ishoda takmičenja u Superligi Srbije.

Disciplinska komisija FSS kaznila je pre dva dana Kolubaru oduzimanjem devet bodova u Superligi Srbije, zbog ugrožavanja integriteta takmičenja.

Sa po tri miliona dinara kažnjeni su Spartak i Mladost.

Prethodno je prijavu FSS-u podnela Evropska fudbalska unija (UEFA), zbog sumnjivih ishoda mečeva SLS Mladost - Kolubara i Kolubara - Spartak.

"U pravcu utvrđivanja svih činjenica i provera verovatnosti navoda iznetih u sredstvima javnog informisanja, tužilaštvo je zahtevalo prukupljanje potrebnih obaveštenja radi preduzimanja svih mera i radnji u cilju otkrivanja krivičnog dela i učinioca", rekla je za Tanjug portparol tog tužilaštva Jelena Živojinović.

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i ocene svih prikupljenih dokaza Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu će o daljem toku postupka obavestiti javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve