Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.05.2023.

13:24

Pravilo koje je ubilo draž finala: Zvezdini igrači ne mogu da pomognu Čukaričkom

Pravilo koje postoji u većini liga donelo je Čukaričkom dodatne poteškoće pred meč za trofej na našem najvećem stadionu

Izvor: B92

Autor:B92

Pravilo koje je ubilo draž finala: Zvezdini igrači ne mogu da pomognu Čukaričkom
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Pored toga što je Fudbalski klub Čukarički bez prave borbe prepustio Zvezdi domaćinstvo finalne utakmice Kupa, iako je mogao da zahteva žreb (jer svakako ima veće šanse za pobedu kod kuće nego na Marakani), šanse da se domognu pehara "Brđanima" dodatno umanjuje i kadrovska slika pred finale.

Trener ekipe Dušan Kerkez, pored povredjenih Stefana Kovača i Ibrahima Ndajea, te suspendovanog Sambu Sisoka, protiv Zvezde neće moći da računa ni na trio Zoran Popović - Radovan Pankov - Vladimir Lučić.

Razlog je poznat - oni nemaju pravo nastupa jer su de fakto Zvezdini igrači, trenutno samo na pozajmici na Banovom Brdu.

O tome je dan pre meča govorio i trener Zvezde Miloš Milojević kome, naravno, ide u prilog odusustvo jakih aduta rivala, mada kaže da nema logike u tome da trio igrača Čukaričkog ne igra protiv Zvezde - kad već ne igraju za nju.

"Regulativa FSS i ljudi koji potpisuju ugovor, ne samo u Srbiji, već u svakoj zemlji je da pozajmljeni igrači, ili mogu, ili ne mogu da igraju protiv matičnog kluba. Nije to pitanje za mene, iako je dobro za nas što Popović, Pankov i Lučić neće igrati, a opet, ako već ne nastupaju za Zvezdu, ima logike da su na raspolaganju Čukaričkom. Svakako, to nije pitanje za mene".


Tako desetkovani, Brđani zaista imaju minimalne šanse da urade nešto veliko u četvrtak, ali ne dižu belu zastavu.

"Imaćemo kadrovskih problema, jasno je da ćemo biti i bez Sisoka, koji će morati da odradi suspenziju zbog crvenog kartona. Ali, tokom sezone smo pokazali da imamo jaku klupu, da je svako od igrača spreman da pruži maksimum i da se podredi kolektivu. Tim je najbitniji, i tako će biti i protiv Crvene zvezde u finalu. Samo ako svako od nas pruži maksimum, možemo da se nadamo iznenađenju. Svakako očekujem veliku borbu, lepo popunjene tribine i zaista verujem da će finale Kupa biti praznik fudbala. Želja nam je da trofej donesemo na Banovo brdo",
poručio je jedan od Kerkezovih aduta Drezgić.

Kad je već Čukarički olako Zvezdi prepustio domaći teren, mogli su na isti način crveno-beli da daju "zeleno svetlo" triju svojih igrača da zaigraju u finalu kupa na strani rivala.

U ligi u kojoj se treću godinu zaredom kažnjavaju klubovi zbog nameštanja, gde su raznorazni usmeni dogovori ispred slova na papiru, ovakav gest Zvezde bio bi najmanji problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve