Nova vest
Fudbal

Subota, 01.04.2023.

19:05

Partizanu na "Karađorđu" presudili bivši igrači! VIDEO

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Partizan na "Karađorđu" rezultatom 2:1 (0:0), u derbiju 28. kola Superlige Srbije.

Izvor: MT

Autor: MT

Partizanu na
Srdjan Stevanovic/Starsport

Golove vredne pobede su postigli bivši igrači crno-belih, Filip Malbašić u 53, odnosno Nemanja Nikolić u 84. minutu utakmice. Strelac za goste bio je Danilo Pantić u 90. minutu.

"Lale" su nastavile sa dobrim partijama, nemaju poraz ovog proleća, dok će sa druge strane Igor Duljaj još morati da sačeka na prvu pobedu.

Partizan je već uveliko doveo u pitanje drugo mesto na tabeli, koje drži TSC sa bodom više od crno-belih, ali i odigranim mečom manje.

Vojvodina je peta na tabeli sa 50 bodova, ima tri manje od Čukaričkog i četiri od večerašnjeg rivala.

Važnost duela, ali i loš teren usled kiše, koja je ceo dan padala u Novom Sadu, uticali su na igru, naročito u prvom poluvremenu.

Vojvodina je imala više od igre, iako je Partizan bio taj koji je prvi pripretio, preko Nemanje Jovića.

Dobro se pozicionirao, a potom i šutirao iz peterca posle centaršuta Živkovića, ali neprecizno.

Na identičan način je na drugoj strani probao Dejan Zukić, doduše nešto bolje, ali je lopta otišla preko gola Stevanovića.

Kapiten domaćih je okušao udarac i nešto kasnije sa distance, Stevanović je to odbranio, a potom posle odbitka zaustavio pokušaj i Malbašića.

Tempo je malo po malo opadao kako se velika pauza bližila, a praktično jedini udarac uputio je Čumić iz daljine, ali neprecizno.

Velika borba je viđena i na startu drugog poluvremena, kada je Vojvodina stigla do vođstva.

Igrao se 53. minut kada je Nikola Čumić centrirao, a Filip Malbašić glavom pogodio mrežu Nemanje Stevanović.

Igor Duljaj i Radoslav Batak su ubrzo posegli za prvim izmenama, ali od pogotka Malbašića pa sve do 72. minuta prilika nije bilo.

Upravo je tada Partizan po prvi put šutirao u okvir gola Carevića, koji je pogrešio u dodavanju, ali se kasnije ispravio dobrom intervencijom posle šuta Uroševića iz daljine.

Zicer i praktično jedino veliku priliku za Partizan u 79. minutu imao je Samed Baždar, ali mu je Carević nogom odbranio.

Kazna je stigla u 84. minutu, kada je Nemanja Nikolić posle dodavanja Veljka Nikolića sa leve strane iskosa pogodio po zemlji drugi ugao i pomoću stative savladao Stevanovića.

Nadu gostima vratio je Danilo Pantić, prelepim golom iz slobodnjaka u 90. minutu, ali Partizanu četiri minuta nadoknade nisu bila dovoljna da stigne makar do boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

235 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d