Nova vest
Fudbal

Subota, 01.04.2023.

17:27

Gvardiola: Jedna od najboljih partija od kada sam došao u Mančester

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su ekipu Liverpula 4:1 (1:1) u derbiju 29. kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Gvardiola: Jedna od najboljih partija od kada sam došao u Mančester
Foto: Profimedia/Sportimage

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je posle utakmice da je njegova ekipa savršeno odigrala ceo meč.

"Odigrali smo savršeno od prvog do 93. minuta – iako smo primili gol, igrali smo jako dobro. Liverpul uvek preti iz kontre, ali bili smo sjajni. Jedna od najboljih partija za mojih sedam godina ovde. Moji fudbaleri znali su da ne igraju loše. Zaostajali smo, ali smo nastavili da igramo na isti način, malo smo porazgovarali na poluvremenu, i imali smo sreće kod drugog gola. Posle toga smo bili stabilni", istakao je Gvardiola.

Posebno je pohvalio strelca četvrtog gola na meču, Džeka Griliša.

"Cele sezone igra dobro. Sada je to Džek kog smo svi očekivali. Ništa se nije promenilo i sve je samo stvar verovanja u stilu, 'ja sam deo toga, mogu da budem uspešan'. Sad ima veću minutažu, a to kako se ponašao kada nije igrao mnogo za posebnu je priču. Jako smo zadovoljni njegovom igrom. Danas je bio sjajan, zaista dobar", rekao je Gvardiola.

"Građani" imaju prilike da ove sezone osvoje triplu krunu, ali Gvardiola ne ide tako daleko.

"Rekao sam mnogo puta, samo jedan tim je osvojio triplu krunu i to zato što je to jako teško. Zato i ne mislimo o tome. Imali smo ovaj meč, potom sledi duga nedelja i težak raspored. Najvažnije je da se i dalje takmičimo na svim frontovima. Prošlost nas uči da je moguće pasti, teško je 10 ili 11 meseci igrati sjajno i u kontinuitetu", zaključio je strateg šampiona Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve