Nova vest
Fudbal

Petak, 31.03.2023.

17:10

Gvardiola: Rizik s Halandom? Takav je život

Fudbaleri Mančester sitija dočekuju Liverpul u subotu od 13.30 u susretu 29. kola Premijer lige.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gvardiola: Rizik s Halandom? Takav je život
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Menadžer Sitija Pep Gvardiola suočen je sa velikom dilemom, da li će moći da stavi u tim golgetera Erlinga Halanda.

Norvežanin, koji je ove sezone postigao 42 gola u svim takmičenjima na 37 utakmica, povredio je prepone 18. marta na meču sa Barnlijem u FA Kupu i zbog toga nije igrao ni za reprezentaciju.

Ipak, stvari idu na bolje i na lekarskoj ekipi je da u narednih 24 sata odluči da li će Haland moći da igra.

"Erling se oporavlja. Na kraju, odlučiće doktori, ali i sam igrač, jer on zna kako se oseća. U četvrtaak sam pričao sa njim, oseća se dobro. Ali videćemo. Život čine rizici. U ovoj fazi, moraćemo da rizikujemo", kaže Gvardiola.

U situaciji kada se ekipa bori za titulu i ima osam bodova zaostatka za Arsenalom, pomoć Halanda biće svakako neophodna.

Jasno je da Siti mora da pobedi Liverpul kako bi sprečio mogućnost da posle ovog kola ima dvocifren zaostatak.

Bez Fila Fodena u natedne tri nedelje, kome je izvađeno slepo crevo, Haland će imati ključnu ulogu. Sledi i okršaj četvrtfinala Lige šampiona sa Bajernom, a aprvi meč se igra 11. aprila u Mančesteru.

"Postigli smo mnogo golova ove sezone, od toga je Haland dao većinu. Međutim, mi smo poznati po tome da postižemo mnogo golova", dodao je Pep.

Kaže da ga neće zavarati pozicija Liverpula (šesto mesto).

"I dalje su izuzetan tim. Moje mišljenje se ne menja posle sezone u kojoj su imali uspone i padove. Svaki klub to iskusi tokom jedne sezone", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve