Nova vest
Fudbal

Petak, 31.03.2023.

16:20

Tuhel pred Klasiker: Želimo da se vratimo na vrh

Fudbalere Bajerna u subotu od 18.30 na Alijanc areni očekuje Klasiker, derbi Bundeslige sa Borusijom Dortmund.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Tuhel pred Klasiker: Želimo da se vratimo na vrh
Foto: EPA-EFE/Andrew Yates

Biće to ujedno i prilika da na klupi Bavaraca debituje novi trener, Tomas Tuhel, koji je nedavno na kormilu nasledio Julijana Nagelsmana.

Tuhel je veoma ozbiljno shvatio zadatak koji je pred njim, pošto "milioneri" vode na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na Bajern (53-52).

"Imamo pozitivnu energiju, svi imaju veliku želju da izađu na teren. Znamo važnost usreta, želimo da se vratimo na čelo tabele. Čak i ako pobedimo, to ne znači da ćemo biti šampioni, ali nećemo ga ni izgubiti ako ne pobedimo. Dobra stvari je da su na okupu svi sem Tea Ernandesa i Manuela Nojera. Musijala je odradio pun trening", rekao je Tuhel.

Osvrnuo se još jednom i na epizodu oko odlaska iz Čelsija.

"Bio je to šok. Bilo je oko osam ujutro i konfrontacija je trajala od tri do pet minuta. Nisam bio raspoložen da pričam duže. Odluka je već bila doneta. I opet kažem da mislim da sam bio na pravom mestu u pravo vreme i da sam imao osećaj da samo mogao da uradim velike stvari, samo da sam ostao duže. Nisam više deo grupe koju sam smatrao porodicom. Sad sam našao novi izazov i osećam se moćno", dodao je trener Bajerna.

Svakako će mu u novom klubu pomoći i to što je prethodnih sezona imao iskustva u različitim ligama, pa može da komunicira sa strancima i na njihovom maternjem jesiku, poput francuskog.

"Francuzi su srećni da mogu da im kažem par reči na njihovom jeziku. Lepo je kada sa njima pričate njihovim jezikom, srećan sam zbog svojih iskustava u inostranstvu", zaključio je Tuhel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve