Nova vest
Fudbal

Petak, 31.03.2023.

13:21

"Želim da se bavimo samo Partizanovim dešavanjima na terenu, ne i u klubu"

Fudbaleri Vojvodine u 28. kolu Superlige dočekuju ekipu Partizana, a trener Radoslav Batak smatra da je ovo jedan od važnijih duela u borbi za plasman u Evropu.

Izvor: B92

Autor:B92

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Vojvodina je peta na tabeli sa 47 bodova, dok je Partizan treći sa 53 i ovo je direktan duel u borbi za plasman u Evropu.

"Pred nama je jedan derbi, pred našom publikom. Znamo ko nam dolazi u goste, i ne treba mnogo trošiti reči o ekipi Partizana koja je prezimila u Evropi i imala jako dobre utakmice u Ligi konferencija. U prvenstvu su imali određeni pad, međutim, u svakoj od tih utakmica su stvarali šanse po gol protivnika. Imaju individualni kvaltiet u fazi napada i tu ne smemo da im ostavljamo mnogo prostora i želimo da ih držimo daleko od gola. Mi smo se dobro pripremali tokom ove dve nedelje, u sklopu priprema odigrali smo i tu jednu prijateljsku utakmicu. Nakon povrede, vratio se ove nedelje i Nemanja Nikolić koji je jako bitan za našu igru i videćemo za koliko minuta će biti spreman. Nažalost, Uroš Vitas, koji je jedan od lidera ekipe, nije uspeo da se oporavi, ali je dobra vest da će od danas biti na treninzima sa ekipom. Takođe, imali smo nezgodu jer se i Bjeković povredio na treningu, međutim svi ostali su spremni i shvataju značaj utakmice. Svi, na čelu sa mnom daćemo sve od sebe da pobedimo, iako znamo da neće biti lako, jer nikad nije ni bilo lako", rekao je Batak.

On je naglasio da u Vojvodini ne žele da se bave dešavanjima unutar Partizana, već samo onim stvarima na terenu.

"Ja želim da se mi bavimo samo njihovim dešavanjima na terenu, a ne i u klubu. Svaku ekipu moramo da respektujemo i da ne dozvolimo nikom nijedan trenutak opuštanja. Treba da uđemo dobro u utakmicu, kao protiv Čukaričkog, da nametnemo naš ritam i naš tempo i da većina stvari zavisi od nas", istakao je Batak.

Tradicija protiv Partizana nije najbolja, crno-beli imaju sedam pobeda na poslednjih osam utakmica, što je motiv više za Vojvodinu.

"Mi možemo da prihvatimo ulogu favorita samo zbog toga što igramo kod kuće i što su naši ciljevi najveći mogući. Ispred sebe imamo jedan Partizan, ali on je još samo jedan rival ispred nas koga želimo da pobedimo. Negativna tradicija protiv Partizana nas sigurno dodatno motiviše, ali i da opterećuje, baš kao i protiv Čukaričkog, ali takve utakmice donose neki sportski pritisak koji prestaje kada utakmica počne", kaže Batak.

Partizan će biti oslabljen neigranjem Dijabatea, ali Batak smatra da Partizan ima dovoljno kvalitetne i opasne zamene.

"Čuli smo juče za te novosti, ali oni na svakoj poziciji imaju po dva igrača i ne bih ulazio u njihovu koncepciju. Akcenat je na nama, naravno da smo radili individualnu analizu za svakog igrača, kao i u svim linijama tima, da budemo spremni na svaku moguću opciju",
ističe Batak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve