Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.03.2023.

23:00

Dinamo povukao dres sa brojem pet

Hrvatski fudbalski klub Dinamo iz Zagreba povukao je danas iz upotrebe dres sa brojem pet.

Izvor: SN

Autor: SN

Dinamo povukao dres sa brojem pet
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatski fudbalski klub Dinamo iz Zagreba povukao je danas iz upotrebe dres sa brojem pet, koji je na leđima nosio donedavni kapitan Arijan Ademi, sve dok Ademi ne odluči da prestane da se aktivno bavi fudbalom, saopštio je klub.

Ademi (31) je 13 godina nosio dres Dinama pre nego što se ranije ovoga meseca preselio u redove kineskog Bedžinga, a Dinamo je odlučio da mu se na ovakav način oduži na svemu što je dao, prenela je HINA.

Iz Dinama su naglasili kako je u fudbalu dosta nezahvalno povući iz upotrebe jedan broj.

"Gledajući istoriju Dinama i koje su sve legende igrale za naš klub i pritom ostavile veliki trag, GNK Dinamo odlučio je da neće povući niti jedan broj iz poštovanja prema svim velikanima koji su nastupali za naš klub. Ipak, klub je istovremeno doneo odluku da će broj pet biti povučen iz upotrebe u plavoj svlačionici sve dok Arijan Ademi ne odluči da prestane aktivno da se bavi fudbalom, odnosno dok ne završi svoju igračku karijeru. Do tog trenutka Dinamov broj pet biće isključivo rezervisan samo za njega", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve