Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.03.2023.

14:50

Direktor Totenhema suspendovan na 30 meseci zbog "Afere Juventus"

Nove muke pogodile su Totenhem - posle otkaza menadžeru Antoniju Konteu, sada će i direktor Fabio Paratići najverovatnije morati da ode.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Direktor Totenhema suspendovan na 30 meseci zbog
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

FIFA je podržala zabranu koju je Paratićiju izrekao FS Italije zbog umešanosti u aferu Juventusa.

Kao što je poznato, italijanskom klubu je oduzeto 15 bodova u januaru jer je utvrđeno da su vodili lažne knjige koje su se ticale transfera igrača.

Kazna Paratićiju od 30 meseci zabrane, do sada je važila samo za Italiju, ali kako je FIFA sada potvrdila, ta kazna će se proširiti na svetskom nivou, i to je sada problem i za klub iz Londona, gde je trenutno zaposlen Paratići.

Njemu će biti zabranjeno poslovanje i komunikacija sa fudbalskim agentima, pregovaranja oko transfera igrači, kao i prisustvo u bilo kakvim fudbalskim poslovima.

Paratići je u Juventusu proveo 11 godina, od 2010. do 2021.

Takođe, FS Italije je ranije izrekao zabrane rada i bivšem predsedniku Juventusa Andrei Anjeliju, te izvršnom direktori Mauriciju Arivabeneu i to na dve godine, dok je Pavel Nedved suspendovan na osam meseci.

Žalba na odluku koju je izrekao italijanski savez biće razmatrana na ročištu u Italijanskom olimpijskom komitetu 19. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve