Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.03.2023.

11:13

Pobedio šampiona sveta, pa zbog žena dao otkaz

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije Erve Renar saopštio je da je podneo ostavku na ovu funkciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Pobedio šampiona sveta, pa zbog žena dao otkaz
Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Francuski mediji navode da bi Renar trebalo da postane novi selektor ženske francuske fudbalske reprezentacije.

"Bio mi je veliki ponos da budem selektor Saudijske Arabije. Imao sam čast da budem deo života u ovoj prelepoj zemlji. Odigrali smo odlično Svetsko prvenstvo u Kataru na kojem smo fantastično i nezaboravno pobedili Argentinu", napisao je Renar na svom Tviter nalogu.

On je istakao da je ponosan na period koji je proveo na mestu selektora Saudijske Arabije, sa kojom je u Kataru pobedio Argentinu, budućeg šampiona sveta.

"Mogao sam svetu da pokažem napredak saudijskog fudbala. Međutim, vreme je da odletim drugim horizontima, sećanja ću zauvek nositi sa sobom", dodao je Renar.

Renar (54) je Saudijsku Arabiju preuzeo 2019. godine, a pre toga je, između ostalih, vodio Maroko, Obalu Slonovače, Zambiju, Angolu, kao i Lil i Sošo.

Sa Zambijom i Obalom Slonovače osvojio je Kup afričkih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve