Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.03.2023.

09:45

Luković: Momci su pokazali da vredimo kao tim

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Luković izjavio je da je srećan zbog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Luković: Momci su pokazali da vredimo kao tim
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Srbija je osvojila prvo mesto u Prvoj grupi kvalifikacija koja je odigrana u Staroj Pazovi. Srbija je poražena od Belorusije 2:1, a potom je pobedila BiH (5:0) i Izrael (3:0).

"Osećaj je fenomenalan, pogotovo što je ovo moj praktično prvi posao kao trenera i već na startu plasman na EP. Mislim da su momci zaslužili da se nađu na jednom tako velikom takmičenju, posebno posle prve utakmice i poraza od Belorusije, meča koji je bio malo šokantan za nas. Momci su pokazali da vredimo kao tim i zaslužili su da budu deo evropske elite u ovom uzrastu. Brzo ćemo sve ovo arhivirati i krenuti sa pripremama za ono što nas očekuje u Mađarskoj", rekao je Luković, prenosi zvanični sajt FSS.

On je istakao da je ova selekcija kadeta dve godine zajedno.

"Dešavalo se tokom pripremnih mečeva da budemo u rezultatskmom minusu, ali smo se gotovo uvek vraćali. Mislim da je ovo jedan dobar put kojim idemo i lepa prilika za ovu genefraciju da potvrdi kvalitet na jednom velikom takmičenju. Moramo biti skromni, imati meru u svemu i kad je dobro i kad nije dobro, ali definitivno mislim da su momci na dobrom putu", dodao je Luković.

Kapiten kadeta Srbije Nikša Delibašič ističe da ih je poraz od Belorusije učinio samo jačim.

"Svakome može da se dogodi jedan loš dan, ali mi smo znali da imamo kvalitet da ostvarimo plasman na EP. Nadam se da ćemo u Mađarskoj ostvariti dobar rezultat", rekao je Delibašić.

EP će biti održano od 17. maja do drugog juna u Mađarskoj. Žreb za EP biće održan narednih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve