Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.03.2023.

08:45

Prosinečki o Srbiji: U Kataru do izražaja došao mentalitet

Robert Prosinečki prokomentarisao je aktuelnu situaciju u srpskom fudbalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Prosinečki o Srbiji: U Kataru do izražaja došao mentalitet
Foto: Profimedia

Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde, preuzeo je Fudbalski savez u Srbije.

"Teško mi je da pričam o situaciju tamo kod njih. Džaja ima mnogo godina i ima mnogo iskustva na tim funkcijama. Što je tako važno biti predsednik Saveza?", upitao je Prosinečki.

Mora postojati neko s određenim upravljačkim veštinama koji će doneti neku novu vrednost.

"Slažem se. Drago mi je da je Džaja predsednik. Svaki predsednik mora doneti novac i napraviti strategiju po kojoj sve mora funkcionisati. Kako se zove predsednik nemačkog, engleskog ili španskog saveza? Retki to znaju, nemojte me zaje*avati. Ne mora predsednik biti bivši fudbaler ili nešto posebno".

Pa ne možete uzeti nekog prvog sa ulice?

"Dobro, to je jasno. Ne mora dobar fudbaler biti dobar predsednik. Bivši sportista možda može samo prepoznati neke stvari. Predsednik mora samo imati organizacione sposobnosti, doneti novac i dobre odluke. Predsednici saveza najvećih fudbalskih nacija retko izlaze u javnost i retko se o njima priča. Ne kažem da Džajić neće nešto doneti ili uraditi. Kompetentan je u određenim stvarima i ima iskustvo na upravljačkim funkcijama".


Prosinečki je prokomentarisao i neuspeh Srbije u Kataru.

"Srbi moraju napraviti kult reprezentacije. Pokušava to da uradi Dragan Stojković. Dobro je što su se plasirali na SP jer ih godinama nije bilo nigde, a stalno smo pričali da su imali dobre igrače u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Opet je na poslednjem SP-u do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutili. Napravi se slika u medijima",
ističe Prosinečki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve