Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.03.2023.

18:00

Krstajić: Nismo kao Srbija i Mađarska – mora to da se kaže

Selektor Bugarske Mladen Krstajić svestan je da njegova reprezentacija nije na istom nivou kao Srbija i Mađarska.

Izvor: MT

Autor: MT

Krstajić: Nismo kao Srbija i Mađarska – mora to da se kaže
EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Bugari su nakon uvodnog poraza u kvalifikacijama od Crne Gore (1:0), izgubili i od Mađarske na gostovanju sa 3:0.

"Nemamo fudbalere iz vrhunskih liga, koji bi mogli da odgovore Mađarima na njihovu brzinu. Pratili su nas pehovi sa nekoliko povređenih igrača, što je dovelo do iznuđenih promena posle prvog poluvremena. Naši igrači koji igraju u Bugarskoj ne pojeduju ritam potreban za reprezentativan nivo fudbala. Brzo se umore, to se isto desilo i protiv Crne Gore. Tačno je da imamo talentovanu selekciju, ali ujedno neiskusnu i zato ne možemo od nje da očekujemo da se takmiči na ovom nivou. Trenutno nismo spremni za to", rekao je Krstajić.

Krstajić je svestan da je Bugarska daleko od elite.

"Mi nemamo igrače kakve imaju Mađarska ili Srbija. Mora to da se kaže. Oni koje sam pozvao poseduju kvalitet, ali se muče protiv iskusnijih ekipa. Verujem da je pred njima budućnost. Neki igraju više u svojih ekipama, neki manje, ali na na njih možemo da se oslonimo. I dalje držim da je budućnost pred njima, da su oni najbolje što Bugarska ima. A nije samo u Bugarskoj, već i u drugim državama, uvek je trener ili selektor taj koji je kriv. Imaju i iskusni fudbaleri ulogu, međutim, mi želimo da stvorimo tim za budućnost", kazao je Krstajić.

Bugarska u narednom meču dočekuje Srbiju u junu mesecu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve