Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.03.2023.

11:40

Đorđić iznervirao selektora Švedske, ovaj mu prebacio što je Srbin

Bivši fudbaler Crvene zvezde Bojan Đorđić imao je verbalni sukob sa selektorom Švedske, a sve je za malo otišli predaleko.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Incident se dogodio u TV studiju nakon ubedljive pobede Šveđana nad Azerbejdžanom 5:0, u drugom kolu Grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Đorđić, bivši U21 reprezentativac Švedske, nekadašnji igrač Mančester junajteda, pitao je selektora Janea Andersona (60) zašto napadač AZ Alkmara Jesper Karlson (24) nije dobio veću minutažu s obzirom na to da se, smatra, nalazi u životnoj formi.

Karloson je ušao u igru u 82. minutu te u 88. postigao pogodak za 4:0.

Anderson se naljutio zbog pitanja.

"Odlično je igrao pre povrede zbog koje je tokom jeseni bio odsutan čak pet meseci. Jedva da je dao gol nakon što se vratio, ali polako se vraća u formu. Dugo sam razgovarao s njim. Možemo pričati o odabiru igrača, možemo celu je*enu noć govoriti o tome. On je odličan fudbaler, ali ako će igrati onda će na klupi biti Aleksander Isak ili Viktor Gjokeres. Ko od njih ne bi trebalo da igra?", rekao je Anderson.

"Užasno nizak udarac jednog selektora"

"Ako si ti trener, vodi reprezentaciju umesto mene. Ne mogu podneti stalne prigovore. Došao sam vam u studio, a vi dižete ruku na mene i pola sata kukate i prigovarate nakon pobede 5:0", rekao je Anderson u TV studiju.

Đorđić je odgovorio Andersonu kako ne mora tako da razgovara s njim jer predstavlja "deset miliona ljudi".

"Eto, ti si baš bio igrač i trener na ovakvom nivou. Možda si trebalo da predstavljaš nekog drugog", odgovorio mu je selektor.

"Koga je trebalo da predstavljam? Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Što uopšte želite da kažete? Šta implicirate? To je je*eno loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju kao i vi. Užasno nizak udarac jednog selektora reprezentacije"
, odgovorio je Đorđić.

Đorđić je rođen u Beogradu, a pored Zvezde i Junajteda igrao je za još jednog velikana Glazgov Rendžerse, te Plimut, AIK, Videoton, Blekpul, Antverpen, Bromapojkarnu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve