Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.03.2023.

10:51

Savić: Srbija do prvog pogotka nije šutnula u okvir gola

Stefan Savić, defanzivac Atletiko Madrida i reprezentacije Crne Gore, veruje u bolje dane u nastavku kvalifikacija za Euro 2024.

Izvor: B92

Autor:B92

Savić: Srbija do prvog pogotka nije šutnula u okvir gola
Foto: Pedja Milosavljevic/DeFodi Images

Posle poraza od Srbije u Podgorici (2:0), rekao je da veruje da će izabraanici selektora Miodraga Radulovića nadoknaditi propušteno u narednim mečevima.

"Odlučili su detalji – oni su pogodili posle dva šuta, mi nismo iskoristili dve-tri šanse. Dobro smo odgovorili na njihovu igru, do tog pogotka nisu zapretili. Prvi gol je došao na individualni kvalitet, drugi su postigli kada smo svi otišli u napad. Mislim da rezultat nije pravo merilo. Ostaje žal, jer smo odlično igrali, ali daje nadu za dalje. Znamo šta radimo i nadam se da ćemo protiv Mađarske uzeti tri boda", rekao je Savić. Svestan je da je tek početak kvalifikacija i da ima dosta prostora da se poraz nadoknadi. "Verujem u dobar rezultat. Treba gledati širu sliku, to izgleda dosta dobro. U Bugarskoj smo uzeli tri boda, Srbija do prvog pogotka nije šutnula u okvir gola. Totalno smo ih zatvorili, to uliva poverenje, ako ovako nastavimo, onda možemo da se borimo do kraja. Idemo meč po meč, sada nam je najbitnija sledeća utakmica sa Mađarskom – pokušaćemo da osvojimo tri boda na tom meču. Na našem terenu, uz ovakvu igru i određene korekcije možemo doći do pobede." Drago mu je što je atmosfera na stadionu bila odlična. "Navijači su bili fantastični. Igrači Srbije su sjajno primljeni tokom boravka ovde. Nisam ni sumnjao u dobru atmosferu", dodao je Savić. Želja mu je da sa Crnom Gorom izbori plasman na veliko takmičenje. "Biću tu dok budem video da mogu da doprinesem reprezentaciji. Do poslednjeg dana ću pokušati da doprinesem. Sigurno ću se boriti. Odlazak na veliko takmičenje bi bio san. Ali, polako – korak po korak. Bitno je da imamo mlade momke koji ulaze u sistem. Sa mnom ili bez mene - sigurno će se Crna Gora naći na velikom takmičenju", zaključio je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve