Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.03.2023.

13:25

Van Nistelroj: Nije trebalo da odem iz Reala

Rud van Nistelroj, nekadašnji fudbaler Reala i Mančester junajteda, sada trener PSV-a, priznaje da ne može da prežali momenat kada je napustio Madrid.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Van Nistelroj: Nije trebalo da odem iz Reala
Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Holanđanin je 2010. napustio kraljevski klub posle četiri sezone i 64 gola koje je postigao na 96 nastupa.

Gostujući kod Garija Nevila u emisiji "Overlap", Rud je rekao kako se sve to dogodilo. "Manuel Pelegrini nam je bio trener, doveo je Karima Benzemu, Kaku i Ronalda i za mene više nije bilo mesta. Prihvatio sam to jer sam imao 33 godine. Želeo sam da idem na Mundijal 2010. tako da sam odlučio da potpišem za Hamburg. Prebrzo sam doneo odluku. Ako sad gledam, nije trebalo da odem iz Madrida, bila je to najveća greška u karijeri. A nije bilo pravo vreme ni za seobu sa porodicom", priznao je Rud. Sa Realom je osvojio dve titule u La Ligi i dva pehara Superkupa Španije. Ipak, najuspešniji period imao je u Mančester junajtedu, postigao je 150 golova na 219 mečeva, a osvojio je Premijer ligu, FA Kup i Liga kup. "Aleks Ferguson je najbolji trener kog sam imao. Sa njim sam proveo pet godina u Jujantedu. Kada pogledate legat koji je ostavio, daleko je najbolji", zaključio je Van Nistelroj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve