Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.03.2023.

09:23

Ronaldo se bruka za gol više VIDEO

Kristijano Ronaldo nastavio je da ruši rekorde, ali i da se bruka kako bi izvukao još neki gol.

Izvor: B92

Autor:B92

Ronaldo se bruka za gol više VIDEO
Foto: Profimedia

Iako ima 38 godina i sada nastupa u Saudijskoj Arabiji, novi selektor Portugala Roberto Martines ga je ipak zvao za start kvalifikacija za EURO 2024.

On je odgovorio na impresivan način, sa četiri gola u dve utakmice u prethodna četiri dana.

Više od njega postigao je samo senzacionalni Danac Rasmus Hojlund – pet.

Protivnici, doduše, nisu bili iz vrha evropskog fudbala – nakon 4:0 protiv Lihtenštajna u Lisabonu, stradao je i Luksemburg na gostovanju sa 6:0.

Ronaldo je protiv oba rivala postigao po dva gola, a u drugom meču je dao prvi i četvrti gol svog tima u razmaku od svega 23 minuta.

Došao je tako do 11 golova u 11 utakmica protiv Luksemburga.

Čovek koji živi od golova i za golove pokušao je da stigne i do het-trika, međutim, na nečastan način.

Početkom drugog poluvremena se bezobrazno bacio u šesnaesterac posle duela s domaćim štoperom Maksimom Šanoom.

Nije tu bilo prekršaja, daleko od toga, a na sreću njegovu lošu glumu video je i rumunski sudija Marijan Petresku koji mu je pokazao žuti karton za simuliranje.

Portugalac se uprkos tome bunio, ali mu nije mnogo pomoglo.

Na kraju, trenutno je na 122 gola na 198 nastupa za reprezentaciju.

Kapiten Portugala je postigao više golova za svoju reprezentaciju nego trojica igrača koji ga prate na večnoj listi zajedno.

"Dve utakmice, dve pobede. Cilj je ispunjen. Srećan sam što sam doprineo pozitivnom početku za našu reprezentaciju. Idemo dalje", napisao je napadač Al Nasra na društvenim mrežama.

Ako zaigra i u junskom ciklusu u ključnim mečevima protiv Bosne i Hercegovine i Islanda, postaće prvi fudbaler u istoriji sa 200 nastupa za neku reprezentaciju.

A upravo je u ovom martovskom "prozoru" ušao u istoriju kao fudbaler sa najviše nastupa za reprezentaciju, oborivši rekord Kuvajćanina Badera Al-Mutavua koji je od 2003. do prošle godine skupio 196 nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve