Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.03.2023.

17:00

Spektakl u Astani – Kazahstanci za 15 minuta preokrenuli Dance

Fudbaleri Kazahstana su posle preokreta slavili protiv Danske sa 3:2 u drugom kolu grupe H kvalifikacija za prvenstvo Evrope, koje se 2024. održava u Nemačkoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Spektakl u Astani – Kazahstanci za 15 minuta preokrenuli Dance
Foto: Profimedia

Kazahstanci su do 73. minuta gubili sa 2:0, a onda je usledio neverovatan preokret na stadionu u Astani.

Danci su posle prvog poluvremena vodili sa 2:0, a strelac oba gola je bio Rasmum Hojlund, koji je posle het-trika protiv Finske u Kopenhagenu, na utakmici protiv Kazahstana u Astani je bio strelac obe gola za svoju nacionalnu reprezentaciju.

Prvo gol je postigao u 21. minutu posle duge lopte Simona Kjera, Hojlund je stigao do lopte i perfektnim lob udarcem savladao golmana Kazahstana.

Prednost Danac je bila duplirana u 36. minutu, kada je Hejbjerg ukrao loptu ispred kaznenog prostora Kazahstana, i posle velike gužve u kaznenom prostoru, najbolje se snašao Hojlund koji je loptu poslao u mrežu.

U drugom poluvremenu je nadu Kazahstanu dao Zajnudinov.

Izjednačenje je doneo Tagibergen fantastičnim golom u 86 minutu meča, a totalni preokret je doneo Ajmbetov, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle centaršuta Vorogivskog u 89. minutu.

Danci su napadači do kraja meča ali do gola nikako nisu mogli, Kazahstanci su čak utakmicu završili sa igračem manje, ali ni to nije pomoglo polufinalisti poslednjeg prvenstva Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve