Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.03.2023.

10:50

Junak Crne Gore jedva čeka meč sa Srbijom: "Želim da igram protiv njega"

U ponedeljak će se u Podgorici odigrati duel o kome priča region, pa i šire, jer će se u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2024 sastati Crna Gora i Srbija.

Izvor: SS

Autor: SS

Junak Crne Gore jedva čeka meč sa Srbijom:
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Oba tima imaju po tri boda posle pobeda "sokolova" nad Bugarskom (1:0), odnosno, "orlova" nad Litvanijom (2:0).

Crna Gora je slavila trijumf u Bugarskoj, a junak je bio Nikola Krstović koji je u drugom poluvremenu pogodio za startnu i veoma važnu pobedu.

"Veoma važan meč za sve nas, videli ste koliko smo bili srećno posle pobede koju je i Savić sa gol linije odbranio. Što se tiče mog gola, skinuo sam teret sa leđa, napokon je došao taj prvenac u dresu reprezentacije što je za mene veliki momenat u karijeri. Sad će biti mnogo lakše da se igra. Jeste, lopta je ušla na način kako je ušla, ali sreća prati hrabre, pa se tako dogodio i taj gol. Mnogo sam srećan, ali idemo dalje, to je već iza nas", rekao je Krstović za "Sportal".

Sledi meč protiv Srbije, koja je favorit u grupi.

"Šta reći za ekipu koja je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo završila bez poraza i to prva u grupi sa moćnim Portugalom. Igrali su Mundijal, radi se o fantastičnoj reprezentaciji koja može da igra sa svim timovima podjednako. Imam stvarno lepe reči o srpskoj reprezentaciji".

Istakao je da jedva čeka duele protiv Strahinje Erakovića, bivšeg saigrača iz Crvene zvezde.

"Voleo bih da igram protiv njega. Uvek smo igrali zajedno, nikad jedan protiv drugog. Bila bi to jedna lepa utakmica za njega, vidim da je počeo protiv Litvanije, ima poverenje. Lepo bi bilo da sa drugarima sa kojim sam delio svlačionicu da budemo protivnici. Voleo bih da on igra, ali da budem tu i ja i onda da odigramo jednu dobru utakmicu, pa ko bude bolji neka pobedi".

Šta je najveća snaga Crne Gore?

"Svi su bitni. Nikad ne znate kada će se neko, ne daj Bože, povrediti ili imati neki problem. Pored onih koje sam nabrojao, cela ekipa je mnogo važna. Svi su spremni, bitni, da odgovore na zahtev selektora i kako treba utakmica da teče. Mi smo tu da to uradimo, jer ne igra samo prvih 11, tu je još i pet izmena i svi ostali, nikad ne znamo šta sve može da se desi. Od golmana do napadača svi su bitni", zaključio je Nikola Krstović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve