Nova vest
Fudbal

Petak, 24.03.2023.

22:57

Piksi: Nema izgovora

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi smatra da je pobeda nad Litvanijom (2:0) zaslužena.

Izvor: MT

Autor: MT

Piksi: Nema izgovora
Andrija Sokovic/Starsport

Njegovi izabranici su slavili na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Zadovoljan sam. Prva utakmica je najvažnija, u psihološkom smislu vrlo teška. Ako pitate ljude u Srbiji, kazaće da je normalno da se pobedi. Ali, treba pobediti. Momci su odigrali rutinski. Zasluženo smo pobedili", rekao je Stojković za TV "Arena Sport".

Srbija u ponedeljak od 20.45 gostuje Crnoj Gori, koja je ranije danas pobedila Bugarsku na gostovanju (1:0).

"Moraćemo biti spremni. Nema izgovora. Raspored je takav da već za tri dana igramo u Podgorici i verujem da ćemo biti spremni. Bilo je i nekih promena, izmena u ekipi. Najviše iz razloga da bismo sačuvali energiju, svežinu. Nema nikakvih povreda i to je važno. Posebno me raduje to što nismo primili gol. To uliva posebno samopouzdanje. Da se vidi da može da odigra na takav način", dodao je Piksi.

Pohvalio je i Strahinju Erakovića, koji je započeo susret u prvoj postavi.

"Odlično. Eraković fantastičan. Bez i jedne greške. Vrlo iskusno je donosio odluke. Mislim da se snašao odlično u ovoj ulozi. Bili smo bolji, možda je još koji gol mogao da se postigne, ali nevažno je. Idemo u nove izazove", zaključio je Piksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d