Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.03.2023.

09:30

Ibrahimović: Ja sam prošlost, sadašnjost i budućnost

Zlatan Ibrahimović vratio se u 42. godini u redove reprezentacije Švedske.

Izvor: B92

Autor:B92

Ibrahimović: Ja sam prošlost, sadašnjost i budućnost
Foto: Profimedia

On se nedavno vratio na teren posle pauze od 14 meseci zbog povrede i operacije kolena, a proteklog vikenda je postao najstariji strelac u istoriji Serije A.

Sada se vratio i u reprezentaciju, pred početak kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Fokusiran je na povratnički debi protiv favorizovane Belgije, u petak u Stokholmu, ali njegove ambicije tu ne prestaju.

"Ako se osećam dobro i ako me selektor odabere, pomoći ću njemu, ekipi i zemlji da daju sve od sebe. Stoga mislim da u mojim godinama ne možete razmišljati o budućnosti, mislite o sadašnjosti – čak iako sam ja prošlost, sadašnjost i budućnost",
rekao je Ibrahimović.

Napadač, koji je najbolji strelac Švedske sa 62 gola u 121 utakmici, ali bez gola za reprezentaciju od novembra 2015, otkrio je da je u poslednjih 14 meseci prošao tri operacije kolena.

"Nisam ovde u dobrotvorne svrhe"

"Uglavnom, koleno mi je bilo otečeno osam, devet meseci, ali onda se odjednom pre mesec dana nešto dogodilo i od onda je sve postalo pozitivno i od toga sam dobio energiju", objasnio je Ibrahimović, "Odatle smo mogli raditi sve više i više, tako da sam, nakon što sam osam meseci stajao mirno, odjednom sam se mogao normalno kretati, a onda sam iz normalnog kretanja pokušao igrati fudbal i postalo je dobro, a zatim sam samo pojačao tempo".

Prošle subote Ibrahimović je bio kapiten Milana protiv Udinezea, u svom prvom startu nakon povrede, i iako je njegov jedanaesterac predstavljao još jednu prekretnicu u njegovoj blistavoj karijeri, njegovu radost upropastila je činjenica da je utakmica završila 1:1.

"Imao sam čast biti kapiten svoje ekipe i nisam dobio utakmicu, tako da je ishod mogao biti bolji da sam dobio utakmicu, ali nisam",
rekao je Ibrahimović te još jednom istakao koliko mu je drago što ponovno može da igra fudbal na najvišem nivou.

"To mi je važno, jer nisam ovde u dobrotvorne svrhe. Ovde sam da igram svoju igru, da pružam i donosim rezultate svojim nastupom. Nadam se da ću to moći nastaviti činiti, ali u isto vreme osećam zdrav".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve