Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.03.2023.

16:44

Ibrahimović hoće da igra na predstojećem EP

Napadač švedske fudbalske reprezentacije Zlatan Ibrahimović izjavio je danas da se i dalje nada da će sledeće godine igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Izvor: B92

Autor:B92

Ibrahimović hoće da igra na predstojećem EP
EPA-EFE/MOURAD BALTI TOUATI

Ibrahimović će sledeće godine napuniti 42 godine, i eventualnim učešćem na EP bi postao najstariji igrač u istoriji turnira

"Ako se budem osećao dobro i dobijem poziv od selektora pomoći ću njemu, timu i zemlji i daću sve od sebe", izjavio je Ibrahimović na konferenciji za novinare.

Ibrahimović će postati najstariji igrač koji je odigrao kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo, a oboriće rekord Italijana Dina Zofa, ako izađe na teren u naredna dva meča svoje selekcije, u petak protiv Belgije ili u ponedeljak protiv Azerbejdžana.

On je prošlog vikenda postigao gol za Milan u italijanskom prvenstvu, i postao najstariji strelac u istoriji Serije A.

"Nisam ovde iz dobrotvornih svrha. Ovde sam da igram svoju igru i donesem svojim nastupima rezultate. I nadam se da ću i dalje moći to da radim", rekao je on.

Trenutno, najstariji učesnik Evropskog prvenstva je mađarski golma Gabro Kiralji koji je sa 40 godina nastupio na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve