Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.03.2023.

10:30

Hodžson do kraja sezone vodi Kristal Palas

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson imenovan je za novog menadžera Kristal Palasa.

Izvor: SS

Autor: SS

Hodžson do kraja sezone vodi Kristal Palas
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Hodžson će Kristal Palas voditi do kraja sezone, a za pomoćnika 75-godišnjeg trenera imenovan je Pedi Mekarti.

Prvi mandat u Kristal Palasu Hodžson je imao od 2017. do 2021. godine.

"Privilegija je biti zamoljen da se vratim u klub, koji mi je oduvek mnogo značio, i dobiti važan zadatak preokrenuti ekipu na bolje. Naš jedini cilj sada je da počnemo da pobeđujemo i osvajamo bodove potrebne da osiguramo opstanak u Premijer ligi", rekao je Hodžson.

Hodžson je između ostalog vodio selekcije Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Finske, dok je Englesku vodio od 2012. do 2016. godine.

Takođe je bio trener Intera, Blekburna, Fulama, Liverpula, Vest Bromviča, a poslednji angažman je imao u Votfordu prošle godine.

Kristal Palas je pre četiri dana smenio Patrika Vijeru, nakon serije loših rezultata, odnosno niza od 12 utakmica bez pobede.

U međuvremenu Kristal Palas je u nedelju doživeo još jedan poraz od Arsenala (4:1), i još uvek nema pobedu u ovoj godini.

Posle 28 utakmica u Premijer ligi Kristal Palas zauzima 12. mesto sa 27 bodova, a prvi meč posle reprezentativne pauze će igrati 1. aprila na svom terenu protiv Lestera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve