Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.03.2023.

16:55

Samardžić prvi put na okupljanju "orlova" FOTO

Lazar Samardžić novajlija je u taboru fudbalske reprezentacije Srbije, a ovog ponedeljka prvi put je prisustvovao okupljanju nacionalnog tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Samardžić prvi put na okupljanju
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Ovaj 20-godišnjak, rođen u Berlinu, prihvatio je poziv Fudbalskog saveza Srbije i stavio se na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, iako je nastupao za mlađe kategorije Nemačke.

Prošao je omladinsku školu Herte, za koju je i debitovao, da bi potom, 2020. godine, prešao u redove Lajpciga.

Zadržao se godinu dana u redovima "bikova", da bi se onda otisnuo u Udineze, za koji i danas nastupa.

Posle prvog okupljanja "u orlovskom gnezdu" u Staroj Pazovi, Samardžić se oglasio putem Instagrama, slikom u dresu Srbije.

Kako je Piksi ubedio Samardžića?

U međuvremenu, Srbija se izborila da Lazar Samardžić postane "orao" pa će uskoro i debitovati za Piksijev tim.

"Znate kako, vi ste već o tome pisali i to je negde 90 odsto istina. Naš kontakt sa Samardžićem traje duži period. Međutim, ja sam neko ko ne želi da stvara pritisak nikome. Pre godinu sam otišao da gledam utakmicu Udinezea i Milana. Ja sam otišao ne zbog Milana nego zbog Samardžića da se uverim u njegove kvalitete. Pred kraj godine smo imali još jedan kontakt, da se pred kvalifikacije u martu čujemo i vidimo. Sa svoje strane sam uradio sve što sam mogao, razgovarajući sa njim i sa njegovim ocem. Mislim da je to lepa stvar za srpski fudbal i da će njemu biti lepo kada bude deo našeg tima"
, objasnio je Stojković kako je rešeno ovo pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve