Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.03.2023.

21:03

Ten Hag: Penal čist, pokazali smo da imamo jak karakter

Mančester junajted nastavlja sa pohodom na trofeje u kup takmičenjma.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ten Hag: Penal čist, pokazali smo da imamo jak karakter
Foto: Profimedia

Osvajač Liga kupa i četvrtfinalista Lige Evrope, sada je i u polufinalu FA Kupa posle pobede nad Fulamom od 3:1 (0:0).

Doduše, do ove pobede došli su mnogo teže nego što se očekivalo, posle trenutka ludila igrača Fulama u 76. minutu kada je dosuđen penal za Junajted, a isključeni su Mitrović, Vilijan i trener Marko Silva.

Posle meča, Erik ten Hag je mirno analizirao tu napetu situaciju iz finiša meča.

"Ne bih tu bilo šta da naglašavam. Bila je to sjajna kontra, odličan posao, Antoni je pametno odigrao sa Džejdonom Sančom, koji je prevario golmana. Sve je bilo jasno, svi su videli igranje rukom. Penal je bio čist, očigledan. Za sve posle, nemam komentara. Ne radi se o mom timu, ne bih da pričam o protivniku. Pošto su ostali sa devetoricom dobro smo završili posao", kaže Ten Hag.

Holanđanin je rekao da je njegov tim ponovo pokazao čvrst karakter.

"Još jednom smo pokazali karakter. Nije bilo lako, igrali smo najviše mečeva, više od svih klubova u Evropi. Svaki treći dan na terenu i svakiu put smo pokazali čičnost, otpornost. odlučnost da pobedimo. Danas je bilo teško, ali drugo nismo ni očekivali jer je Fulam dobar tim i morate biti jaki da ih nadigrate. Prvi deo smo bili pristojni, moglo smo biti bolji na lopti. Imali smo dobrih tranzicija u napadu i trebalo je da na odmor odemo da golom ili dva prednosti. U drugom smo pomalo izgubili kontrolu, David nas je spasao sjajnim odbranama, a onda je došla ta kontra Antonija i Sanča", dodao je Ten Hag.

Posebno je pohvalio Davida de Heu koji je ostavio ekipu u igri.

"Tih prvih deset minuta posle poluvremena bili su teški. Primili smo gol, a onda je David imao tri sjajne odbrane. Preživeli smo i ta kontra je bila prelomni momenat meča", zaključio je menadžer Mančester junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve