Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.02.2023.

11:35

Bjeković raspisuje izbore – Nedimović pre Vidića?

Fudbalski savez Srbije (FSS) će najverovatnije sredinom marta dobiti novog predsednika.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Bjeković raspisuje izbore – Nedimović pre Vidića?
Foto: Profimedia

A izvesno je i ko će biti novi čelnik srpskog Saveza.

U pitanju je Branislav Nedimović, bivši ministar poljoprivrede koji je po prestanku funkcije napustio sve javne političke funkcije.

"Sportski \urnal" prenosi da će na Izbornoj Skupštini FSS 81 od ukupno 83 delegata birati između dva kandidata, Branislava Nedimovića i bivšeg kapitena reprezentacije Srbije, Nemanje Vidića.

Izvori lista navode da Nedimović ima obezbeđenu podršku čak 70 glasova, pa se očekuje da ubedljivo pobedi.

Ipak, procedura je takva da svako od 83 delegata može u narednih 15 dana da se kandiduje za predsednika, a za to je potrebno da ima potpise pet delegata koji ga podržavaju, s tim što mora da predloži planirani sastav Izvršnog odbora.

Procedura dalje kaže da će najkasnije 15 dana uoči izborne sednice biti zaključena lista kandidata i posle toga prijavljivanje neće biti moguće.

Predsednik postaje kandidat sa najviše glasova, a neophodan je kvorum od 42 delegata Skupštine da bi sednica počela.

Veruje se da Nedimović ima podršku FS Vojvodine, delegata FS Beograda i Regiona Istočne Srbije, dva člana sa Kosova i Metohije, te šest od deset delegata iz Regiona Zapadne Srbije, ali i predstavnika većine klubova.

S druge strane, dodaje se da Vidić može da računa na podršku Sindikata profesionalnih fudbalera, te delegata klubova Radnika, Radničkog iz Niša i četiri delegata iz Regiona Zapadne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve