Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.02.2023.

22:00

Poznati fudbaler još uvek u ruševinama: Ne možemo da dođemo do njega

Najpre je objavljeno da je fudbaler turskog Hatajspora Kristijan Atsu živ izvučen iz ruševina posle zemljotresa, ali je potom stigao demant te vesti.

Izvor: B92

Autor:B92

Poznati fudbaler još uvek u ruševinama: Ne možemo da dođemo do njega
EPA-EFE/Nigel Roddis

Bivši reprezentativac Gane je bio zatrpan u ruševinama nakon zemljotresa, a portugalska "A Bola" je objavila da je prevezen u bolnicu sa problemima sa disanjem i nogom.

Međutim, na tu vest reagovao je menadžer Hatajspora Mustafa Ozat, koji je istakao da je informacija o pronalasku Atsua lažna.

"Kristijan Atsu i naš sportski direktor Taner Savut su, nažalost, i dalje pod ruševinama. Portugalski mediji su preneli vesti o Kristijanu Atsuu, ali ne možemo da dopremo do njega. Ne možemo da dođemo ni do koga. Ne možemo da dođemo do te oblasti. To je najteže mesto do kog treba doći. Ako se probijemo, svet će biti naš svakako. Čekamo pomoć. Svima je potrebna pomoć u zoni zemljotresa, ali velika je potreba da se pomogne Hataju. Nema mesta gde je ćebad dopremljena, nema mesta gde je supa dopremljena, ništa. Koliko je vremena prošlo od kako se dogodio zemljotres?", rekao je on.

Atsu je ove sezone stigao u Hatajspor, a na tri utakmice je postigao jedan gol.

Njega je 2013. kupio Čelsi iz portugalskog Rio Avea, međutim veći deo vremena je proveo na pozajmicama u Njukaslu i Evertonu. Igrao je i za Boremut i Malagu, a od jula prošle godine je u Turskoj.

Za reprezentaciju Gane je upisao 65 nastupa i postigao devet golova. Poslednji nastup za reprezentaciju je upisao pre tri godine.

U zemljotresu koji je pogodio Tursku stradalo je više od 2.700 osoba, a na hiljade je povređenih, dok se za mnogima traga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve