Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.02.2023.

16:25

Čukarički doveo dvojac iz Zvezde

Fudbalski klub Čukarički doveo je dva pojačanja iz Crvene zvezde, saopšteno je na sajtu kluba.

Izvor: MT

Autor: MT

Čukarički doveo dvojac iz Zvezde
Foto: FK Èukarièki

Na pozajmicu su do kraja sezone stigli Radovan Pankov i golman Zoran Popović.

"Sa devet godina sam počeo da igram u Čukaričkom fudbal, prvi trener bio mi je legendarni profesor Višnjić, na inicijativu mog brata koji je tada bio u klubu. Drago mi je da sam sreo i neke ljude koji su i tada bili u klubu, kao na primer Aleksandra Perina, sadašnjeg generalnog sekretara. Bio sam deset godina ovde, potom sam otišao u Voždovac. Sudbina je htela da se posle 15 godina vratim u Čukarički. Baš sam pričao sa suprugom i sa još nekim bliskim ljudima, da mi nije bilo ni na kraj pameti da ću pred kraj karijere ponovo biti na Banovom brdu", rekao je Popović.

Uz golmana Popovića, na Banovo brdo stigao je i štoper Radovan Pankov, koji je izneo svoja očekivanja u novom klubu.

"Želim da sa Čukaričkim budemo najmanje treći i da stignemo u finale Kupa Srbije. Kad se pojavila opcija da će ovaj klub želi, iskreno oberučke sam prihvatio. Možda to javnost i ne zna, ali u međuvremenu sam odbio i jednu dobru ponudu iz inostranstva, da bih ostao ovde. U mom novom klubu su ljudi kojima verujem, a u ovom trenutku doneo sam najbolju odluku za mene i moju karijeru. Bio sam povređen, nisam imao mnogo minuta u prethodnih šest meseci, ali sam sada maksimalno spreman", rekao je Pankov.

Pankov se kratko osvrnuo i na prethodni period u Crvenoj zvezdi.

"Proveo sam prelepe tri i po godine u Crvenoj zvezdi, imam preko stotinu nastupa za klub, osvajane su titule, kupovi, igrana je Evropa sa velikim uspehom. Zaista, ne mogu niti jednu negativnu stvar da izdvojim. Svi znaju da sam veliki navijač Zvezde, u Srbiju sam se vratio baš zbog toga da bih zaigrao za taj klub. Sada je došlo do momenta kad su na redu neke druge stvari", dodao je ovaj defanzivac.

Priliku za debi imaće u petak, kada na Brdo stiže kragujevački Radnički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve