Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.02.2023.

15:25

Retklif šalje ponudu za Junajted

Porodica Glejzer, koja je u vlasništvu Mančester junajteda, očekuje tokom naredne nedelje prve ponude u vezi sa prodajom kluba.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Retklif šalje ponudu za Junajted
Foto: Profimedia

Očekuje se da će prvi poslati ponudu najbogatiji Britanac, ser Džim Retklif, vlasnik poznatog hemijskog giganta, kompanije "Ineos".

Retklif, koji je poznat i kao veliki navijač Mančester junajteda, ima bogatstvo koje se procenjuje na 16,7 milijardi evra.

Ne zna se tačno koliko će ponuditi za kupovinu kluba, čija je trenutna tržišna cena 4,18 milijardi evra.

Međutim, porodica Glejzer, kako prenose mediji na Ostrvu, nije spremna da proda klub za manje od 6,7 milijardi, a pominje se da su spremni da traže i 9,92 milijardi, što se čini kao prilično nerealno.

U svakom slučaju, Amerikanci, koji su oduvek bili u nemilosti navijača Junajteda, očekuju ponude i to posle objave u novembru da je klub spreman na strateška ulaganja i eventualnu prodaju.

Za sada, Retklif je jedan od favorita da postane vlasnik kluba, ali postoji veliko interesovanje kupaca iz Azije (Dubai, Katar) i SAD.

Inače, Retklif je takođe vlasnik fudbalskih klubova Nica i Lozana, a ima i trećinski udeo u F1 timu Mercedesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve