Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.02.2023.

10:30

Nojera teraju iz Bajerna zbog podrške Hrvatu

Manuel Nojer proživljava teške dane u minhenskom Bajernu, iako je kapiten tima.

Izvor: SS

Autor: SS

Nojera teraju iz Bajerna zbog podrške Hrvatu
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Nojer je bez dozvole kluba u decembru prošle godine, posle eliminacije Nemačke sa Svetskog prvenstva u Kataru, otišao sa prijateljima na skijanje.

Tamo je slomio nogu, a potom je operisan zbog čega neće da bude u timu do kraja sezone.

Nekadašnji nemački fudbalski reprezentativac Lotar Mateus kritikovao je Nojera, navodeći da golman minhenskog kluba nije svestan svoje odgovornosti kao kapiten šampiona Bundeslige.

"Nojer nije otišao u pekaru, nego na skijanje. Skijanje je opasno. To nije u interesu Bajerna, ali ni Nojera. On mora da bude svestan svoje odgovornosti kao kapiten Bajerna", rekao je Mateus.

Nojer je u nedavnom intervjuu za britanski "Atletik" rekao da je razočaran odlukom čelnika Bajerna, koji su smenili trenera golmana Tonija Tapalovića. Golman Bajerna je izjavio da se oseća kao da mu je neko iščupao srce, budući da su se posle godina saradnje i okumili.

Nojer je krsni kum Tapalovićevom sinu, a Tapalović Nojerov venčani kum.

"Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je takođe bilo iznenađenje. Nisam razumeo što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je neko iščupao srce", rekao je Nojer.

"Nojerove izjave su teške, neće da bude lako da se popravi ova situacija. Ne znam zašto je Nojer tako reagovao, niko nije umro, Tapalović je dobio otkaz. Nojer bi morao da prihvati ono što se dešava u klubu, a ne da to javno komentariše. On napada svog poslodavca", zaključio je Mateus, koji je igrao za Bajern od 1984. do 1988. i od 1992. do 2000. godine.

Tim povodom čak se oglasio i sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić koji je takođe bio kritički nastrojen prema Nojeru.

"Razumem da je odluka na Nojera lično uticala, ali očekivao bih drugačije ponašanje od njega, posebno zato što je kapiten. Odluka, koja je i za nas bila teška, nema nikakve veze s Manuelom i to smo mu objasnili", rekao je Salihamidžić pa najavio moguće posledice za legendarnog golmana.

Stručni konsultant nemačkog "Skaja" Ditman Haman bio je najkritičniji prema Nojeru.

"Tapalovićev odlazak po meni je bio najbolje rešenje. Neke od Nojerovih izjava su jednostavno sramotne, pokazuju njegovo vaspitanje jer je sebe stavio na prvo mesto, a ne klub", rekao je Haman i poručio da Nojer više nikada ne bi trebalo da brani za Bajern posle tih reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve