Nova vest
Fudbal

Petak, 03.02.2023.

11:15

Hrvat otkrio zašto mu je propao transfer: Laž je

Hrvat Alen Halilović (26) oglasio se javno nakon spekulacija u vezi sa propalim transferom u grčki Aris.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvat otkrio zašto mu je propao transfer: Laž je
Foto: Profimedia

Zagrebačkom Indeksu je potvrđeno da hrvatski ofanzivac nije prošao lekarski pregled, ali je Halilović to demantovao.

On je stigao u Solun poslednjeg dana prelaznog roka, slikao se sa šalom Arisa, ali nije potpisao za grčki klub.

Halilovićevi rezultati ergometrije, odnosno merenja sposobnosti učinka organa (srca) i srčanog sistema pomoću ergometra, koje se kod fudbalera najčešće izvodi na bicikl-ergometru, bili su ispod svakog nivoa očekivanja.

Halilović se pokazao kao potpuno nespreman za profesionalni fudbal, navodi Indeks navodegrčkih izvora koji su odlučili da ostanu anonimni.

Pritom, pominje se i to da je Halilović tražio više novca od prethodno dogovorenog.

Zbog toga se Halilović oglasio preko Instagrama: "Nakon svih laži koje sam pročitao, moram jasno reći da nije istina kako nisam prošao lekarsi pregled. Prošao sam ga. Prava istina je da nisam želeo da potpišem ugovor jer klub nije na papir stavio ono što smo ranije usmeno dogovorili.

Došao sam u Solun s uverenjem da će sve što je bilo obećano biti u ugovoru. Nažalost, ljudi koji su seli za stol sa mnom su promenili priču. Predsednik kluba nije uopšte došao iako me je on lično pozvao u klub, a zbog poverenja u njega sam raskinuo ugovor s bivšim klubom. To je bila samo indikacija da njihove namere nisu bile iskrene. Vreme će sve pokazati".


Aris je trebalo da bude Haliloviću 12. klub u karijeri, posle Dinama iz Zagreba, Barselone, Sportinga iz Hihona, Las Palmasa, Hamburga, Milana, Standarda iz Liježa, Herenvena, Birmingema, Redinga i Rijeke, sa kojom je i raskinuo poslednji ugovor.

Halilović, koji je kao tinejdžer važio za jednog od najvećeg talenata u Evropi, za koga je Barselona platila Dinamu 5 miliona evra, odigrao je deset utakmica za reprezentaciju Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve