Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.02.2023.

10:55

Zaniolo posle propalog transfera: Bio sam uplašen

Italijanski fudbaler Nikolo Zaniolo obratio se otvorenim pismom Romi nakon što je u januarau želeo da napusti klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Zaniolo posle propalog transfera: Bio sam uplašen
Foto: Profimedia

Zaniolo je insistirao na transferu, odbio je da trenira, čak je preto i tužbom, a pre nekoliko dana su ga na putu do kuće napali navijači.

Zainteresovan je bio Milan, koji nije mogao da plati 30 miliona, dok je on odbio prelazak u engleski Bornmut.

U međuvremenu za njega se raspitivao i Lids junajted, ali klubovi nisu uspeli da se dogovore poslednjeg dana prelaznog roka.

"Budućnost je u našim rukama. Ja apsolutno držim svoju i stavljam se na raspolaganje Romi. Poslednjih nedelja je napisano mnogo stvari koje nisu istinite. U Romu sam stigao kao nepoznat igrač, a navijači su me prihvatili. Pružili su mi poverenje, ohrabrili me u teškim i mračnim trenucima kada sam se borio sa povredama", kazao je Zaniolo.

Fudbaler se osvrnuo na finale Lige konferencija, kada je njegov pogodak u finalu protiv Fejenorda donio trofej "vučici".

"Osetio sam da se sam se pogotkom u Tirani odužio navijačima. Sa 23 godine sam padao, ustajao se, ponovo padao, pa se dizao i pobedio. To je nešto, što ni iskusniji igrači nisu osetili. Poslednjih nekoliko meseci mi je bilo teško da shvatim kakva će biti moja budućnost. Međutim, i na treninzima i na utakmicama sam radio kao veliki profesionalac".


Zaniolo ističe da su pretnje ultrasa Rome bile prelomna tačka. A pretnje su došle nakon izjave trenera Žozea Murinja i direktora Tijaga Pinta da Zaniolo više neće da igra za Romu.

"Prvi put sam se uplašio za sebe i svoju porodicu. Osetio sam se napuštenim. To mi se nikada ranije nije dogodilo. Bio sam uplašen", objasnio je Zaniolo.

Zaniolo (23) je za Romu odigrao 128 utakmica i postigao 24 gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve