Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.01.2023.

15:50

Goran Pandev u Zvezdi

FK Crvena zvezda ugostio je legendu makedonskog fudbala i velikog navijača Zvezde, Gorana Pandeva.

Izvor: B92

Autor:B92

Goran Pandev u Zvezdi
Foto: FK Crvena zvezda

On je u društvu predsednika kluba Svetozara Mijailovića obišao klupske prostorije, muzej i još jednom potvrdio ljubav prema Crvenoj Zvezdi.

"Kao mali sam voleo Crvenu zvezdu i navijao za nju. Zvezda je veliki klub i za nju su igrali veliki igrači. Ima neverovatnu istoriju. Srećan sam što sam ovde. Zahvaljujem se predsedniku Svetozaru Mijailoviću i svima u klubu. Staviću Zvezdin dres u kolekciju, moj muzej. Falio mi je crveno-beli dres sa mojim imenom, zaista sam presrećan", rekao je Goran Pandev.

Muzej Crvene zvezde je na Gorana Pandeva ostavio neverovatan utisak, a nekadašnji fudbaler Lacija, Intera, Napolija, Galatasaraja, Đenove i Parme veruje da će crveno-beli ponovo osvojiti pehar evropskog klupskog prvaka.

"Muzej je prelep. Video sam sve što je jedan klub kao što je Crvena zvezda osvojio, to je istorija. Ostaće uvek zapisano u knjigama. Pehar Lige šampiona je vrhunski uspeh svakog kluba i fudbalera. Znam koliko navijači Crvene zvezde vole klub, za njih je Zvezda sve. Nadam se da će što pre osvojiti Ligu šampiona, jer Crvena zvezda to zaslužuje".

Goran Pandev je imao neostvarenu želju da zaigra za Crvenu zvezdu tokom karijere i ističe da je mnogo njegovih sunarodnika ostavilo trag nastupajući u ovom klubu.

"Nastupali su igrači iz Makedonije za Crvenu zvezdu, ali lično su Darko Pančev i Ilija Najdoski ostavili najveći trag. Osvojili su Ligu šampiona što je za igrača najveći uspeh i san, a znamo koliko je to teško. Sigurno da su veliki igrači i da su ostavili ogroman trag u Zvezdi. Srećan sam što su Makedonci postigli značajan uspeh sa Zvezdom", zaključio je Goran Pandev.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović je sa velikim osmehom dočekao rekordera po broju nastupa i golova reprezentacije Makedonije i istakao veliko zadovoljstvo povodom posete Gorana Pandeva.

"Velika je čast i zadovoljstvo za Crvenu zvezdu da ugosti Gorana Pandeva, igrača koji je karijeru obeležio u Italiji i nosioca evropskog trofeja. Na kraju profesionalne karijere se posvetio fudbalu zahvaljujući privatnoj akademiji sa kojom naš klub ima određenu saradnju. Goran Pandev je zvezdaš i veliko nam je zadovoljstvo da čujemo da je želeo da zaigra na Marakani, kao i da mu je žao što se to nije i desilo. Želja mu se ispunila posetom našem klubu, muzeju, gde se upoznao sa istorijom Crvene zvezde. Čuli smo iz njegove izjave i razgovora da je oduševljen", rekao je Svetozar Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve