Nova vest
Fudbal

Petak, 27.01.2023.

22:56

Posle Čelsija, eliminisan i Arsenal – dalje ide Siti

Fudbaleri Mančester sitija prvi su učesnici pete runde FA kupa.

Izvor:

Autor:

Posle Čelsija, eliminisan i Arsenal – dalje ide Siti
Foto: Profimedia

Ekipa Pepa Gvardiole je u derbiju bila bolja od Arsenala minimalnim rezultatom (1:0) na "Etihadu" i tako posle Čelsija eliminisali još jedno veliko ime engleskog fudbala.

Kombinovali su španski stručnjaci i meč počeli sa rezervnim golmanima, a više koristi od toga je imao onaj iskusniji jer je Ortega odbranio nekoliko opasnih šuteva u prvih 45 minuta.

Konkretno, pokušavali su Tomijasu i Trosar, ali se Nemac nije dao. Na drugoj strani je Haland imao ne najopasniji, ali na oko lep pokušaj "makazicama" koji nije imao dovoljno snage.

Bolje su "građani" ušli u drugo poluvreme. Pretio je De Brujne, a potom je Alvares pogodio stativu. Sve je to bilo uvertira pred jedini gol na meču.

Igrao se 64. minut kada je Griliš bio u prodoru po levoj strani. Pridružio mu se Ake i odustao od toga da protrči pored Engleza i ponudi mu se. Umesto toga je ostao pozadi, usledila je povratna Griliša, a nekadašnji polaznik Ćelsijeve škole fudbala je plasira u dalji ugao.

Pretio je Arsenal, naročito na kraju je lopta bila dovoljno blizu Ortegi da se domaći navijači preznoje. Međutim, rezultat se nije menjao.

I u subotu se nastavlja program u FA kupu. Fulam Aleksandra Mitrovića se sastaje sa Sanderlendom, Junajted dočekuje Riding, dok će Totenhem na gostovanje Prestonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve