Nova vest
Fudbal

Petak, 27.01.2023.

15:00

Vetar i CSKA jači od Partizana – dupli poraz za kraj priprema

Fudbaleri Partizana odigrali su generalnu probu pred nastavak sezone i izgubili su od CSKA iz Moskve rezultatom 2:1 (0:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Vetar i CSKA jači od Partizana – dupli poraz za kraj priprema
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Tako je tim Gordana Petrića duplim porazom završio pripreme u Antaliji, nakon što je u jutarnjim satima izgubio i od danskog Horsensa (1:0).

Prethodno su crno-beli zabeležili tri remija – Krajova (1:1), Mladost Lučani (2:2), TSC (1:1), Austrija (0:0) i jednu pobedu – Ahmat (3:1).

Partizan će u prvom kolu prolećnog dela prvenstva u Superligi Srbije gostovati Napretku 5. februara.

Partizan – CSKA 1:2 (0:0)

Meč između Partizana i CSKA pratilo je stotinak navijača ruskog tima, koji su napravili lepu atmosferu i često skandirali ime srpske ekipe kao bratskog kluba.

U sastavu nisu bili Rikardo Gomeš i Svetozar Marković, dok u protokolu "armejaca" nisu bili srpski fudbaleri Saša Zdjelar i Milan Gajić.

Crno-beli su na teren izašli u sastavu: Popović, Vujačić, Ilić, Šehović, Živković, Belić, Andrade, Natho, Diabate, Jović, Pavlović.

Vetar je pravio velike probleme igračima na terenu, a većinski ekipi CSKA u prvom, odnosno, Partizanu u drugom poluvremenu.

Prvih 45 minuta obeležila je po jedna opasna situacija pred oba gola, a Beograđani su zapretili u 31. minutu kada je Nemanja Jović atraktivno proigrao Fusenija Dijabatea, a on potom prejako odigrao pas ka Andriji Pavloviću na pet metara od gola legenadarnog Igora Akinfejeva.

CSKA je u nastavku bio mnogo bolji rival a pre nego što je trener ruskog tima zamenio kompletnu postavu, videli smo jedini pogodak na meču.

Igrao se 57. minut kada je Šalov pogodio bliži ugao gola Popovića, te je tako nagradio bolju igru i konkretnije napade Moskovljana.

U nastavku je umor sustigao crno-bele, vetar dodatno uticao na spuštanje ritma, ali je u 85. minutu Nemanja Jović doneo izjednačenje.

Dobio je dubinsku loptu od Bibarsa Natha, imao situaciju jedan na jedan sa čuvarem, namestio se na desnu nogu i veoma efektno pogodio desni ugao.

Činilo se da će to biti konačan rezultat, ali je turski sudija odlučio da meč produži za čak pet minuta.

Vidno iscrpljeni Partizan je poklekao u četvrtom minutu nadoknade i CSKA je odneo pobedu golom Arbuzova i konačnim rezultatom 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve