Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.12.2022.

10:45

Partizan "upalio motore" i gleda ka Ligi šampiona

Fudbaleri Partizana okupili su se na SC "Teleoptik" i započeli pripreme za prolećni deo sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli na drugom mestu Mozzartbet Superlige Srbije imaju 10 bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu, ali su jedini preostali srpski tim na evropskoj sceni.

U dvomeču šesnaestine finala Lige konferencija rival će biti moldavski Šerif, pa će do kraja sezone možda najveći fokus biti na tom takmičenju.

Za razliku od prethodnih godina, ovog puta svi igrači su se našli na zvaničnoj prozivci, čak i stranci koji su doputovali u utorak u Beograd.

Igračima, ali i predstavnicima medija, prvi se obratio predsednik Milorad Vučelić.

"Kako to biva, nekad su učitelji i razredni pitali da li su svi prisutni. Znam da ste svi zdravi. Zna i da ste se nagledali fudbala na SP, mlađi su nešto i učili gledajući velike rep. A stariji su ustanovili da su i ravni po igračkom znanju. Pred vama se nalazi duga godina, u kojoj se takmičite u našoj najelitniji ligi, i završava se igrom u Ligi šampiona, pa ćemo videti koliko ćemo daleko otići u tom takmičenju. Ako Bog da i sreća junačka. Čeka nas i Liga Konf. Za manje od dva meseca. Nadam se da čete igrati još bolje, da će mladi igrači pronaći svoje mesto, a da će i im stariji u tome pomoći. Želim vam da postignemo rezultate, ali vam pre svega želim da prođe bez povreda, da igrate punim snagom i strastima. Da igrate viteški, jer to pripada Partizanu, samo da pobeđuje na terenu, a ni na koji drugi način. Svima vam želim uspeh i da iskazujemo ljubav, poštovanje, emocije i sve ono pozitivno što krasi ljude."

Zatim je reč dobio sportski direktor Ivica Kralj.

"Drago mi je da ste u dobrom raspoloženju. Svestan sam da dobro trenirate, samo tako treba da se nastavi. U prvim redovima vidim mlade igrače, a stariji će im dati podršku. Imaćete je i od mene i cele uprave. Želim vam da imate dobre rezultate u prvenstvu, Ligi konferencija, a kasnije i u Ligi šampiona."

Potom se kratko obratio i šef stručnog štaba Gordan Petrić.

"Igrače sam viđao poslednih par dana. Predsednik je pametan čovek i rekao im je ciljeve za naredni period sve zavisi od vas, vi nosite klub i možete dosta da napravite za sebe. Kada sam vam pričao da ste igrali za sebei porodice, vremenom ćete shvatiti, a kako to budete radili, igraćete i za FK Partizan. Sa naše strane stručnog štaba sve je pozitivno, i samo tako morate da nastavite kada počnu utakmice. Da li će neko doći od igrača? Hoće ako neko od vas ode ili ako se na tržištu pojavi neko ko može da nam pomogne. Stranci ako nisu razumeli šta smo pričali, ispričaćemo se posle treninga", podvukao je Petrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve