Nova vest
Fudbal

Subota, 24.12.2022.

09:51

"Da se vratim bez Mihajlovića u Bolonju? Ne mogu"

Miroslav Tanjga, kum Siniše Mihajlovića, govorio je po prvi put od smrti proslavljenog srpskog fudbalera i trenera.

Izvor:

Autor:

Foto: Profimedia

Njih dvojica nisu bila samo dugogodišnji prijatelji, već i saigrači, a potom i saradnici.

"Teško je rečima to opisati. Ostao sam bez najboljeg prijatelja. Teško je to shvatiti u ovom trenutku. To je proces koji traje, koji se događa, a sve misliš da se to nije desilo. Sve je kao san, ne verujem da se dešava kao ni njegova supruga i deca, majka i brat, prijatelji. Znam, težak period tek dolazi i čovek se mora s tim izboriti. Siniša je bio toliko velik da neće ostati zaboravljen", rekao je Tanjga u intervjuu za "Novosti".

Smatra da je Mihajloviću priređen oproštaj kakav zaslužuje.

"Ne znam ko nije bio da isprati Mihu na večni počinak u bazilici svete Marije, čuvenom zdanju u Rimu. Tamo je ukazana velika počast. Niko nije ostao ravnodušan na mestu gde su se pravoslavna i katolička crkva našli na zajedničkoj službi. Govorili su "naš i vaš Siniša", reči koje imaju težinu. Dan pred sahranu reke ljudi su odavale poslednju poštu našem velikanu. Bio je veličanstven ispraćaj u Večnom gradu u istorijskom zdanju, i svi bi trebalo da budemo ponosni što smo Srbi. Od Mihe smo se oprostili na način na koji on zaslužuje", rekao je Tanjga.

Njih dvojica su sarađivali u reprezentaciji Srbije 2012. godine. Potom je bio skaut u Milanu i Torinu, nakon čega je usledilo pet sezona zajedno na klupi u Bolonji.

"Od 2018. smo bili zajedno u svakodnevnom radu. Miha je bio šef trenera, šef stručnog štaba i njegova reč je bila odlučujuća. Dileme po tom pitanju nije bilo. Sada, u Bolonju ne mogu da se vratim. Jednostavno, emotivno ne mogu. Ne vidim sebe u tom klubu posle pet godina na klupi provedenih sa Sinišom. Sada da sednem bez njega? Ne mogu. Sve bi me podsećalo", zaklučio je Tanjga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve