Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.12.2022.

14:31

"Siniša je bio mnogo više od onoga što sportista može da bude"

Komemoracija Siniši Mihajloviču održana je danas na Maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Foto: Profimedia

Od legende srpskog fudbala oprostili su se poštovaoci njegovog lika i dela, kao i saigrači i članovi Upravnog odbora FK Vojvodina, u čijem dresu je Mihajlović osvojio prvu šampionsku titulu.

"Za nas navijače i ljude iz kluba Siniša je bio mnogo više od onog što sportista može da bude. Ovaj hrabri i srčani čovek stvorio je jaku emotivnu vezu i sa Novim Sadom i sa Vojvodinom, toliko jaku i toliko trajnu da je prkosila logici", rekao je član UO Petar Đurđev.

Ispred grada Novog Sada prisutnima se obratio i gradonačelnik Milan Đurić koji je istakao da je Siniša bio neprikosnoveni lider i vrstan igrač, ali i veliki humanista koji je svojim delima zaslužio mesto počasnog građanina Novog Sada.

"Nećemo pamtiti tugu, pamtićemo našeg Sinišu Mihajloviča i životnu radost koju je nosio i prenosio na sve nas. Pamtićemo ga po snovima i nadi, kao i svim pobedama koje su nas održavale u teškim vremenima", istakao je Đurić.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, od posledica leukemije, a sahranjen je danas u Rimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve