Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.11.2022.

20:37

LŠ: Atletikova bruka postala još veća – ništa ni od Lige Evrope

Fudbaleri Porta osvojili su prvu poziciju U B grupi Lige šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

LŠ: Atletikova bruka postala još veća – ništa ni od Lige Evrope
Foto: Profimedia

Oni su kao domaćini na stadionu Dragao pobedili ekipu Atletiko Madrida sa 2:1 (2:0) i tako stigli do četvrte pobede i 12 bodova.

Atletiko je još ranije izgubio sve šanse da se kvalifikuje, pa je u skladu sa tim loše odigrao i poslednji meč u grupi.

Marko Grujić, bivši igrač Crvene zvezde odigrao je svih 90 minuta, baš kao sa druge strane i bivši igrač Partizana, Stefan Savić.

Porto je poveo rano, tačnije već u petom minutu.

Posle kombinacije Pepea i Evanilsona, Mehdiju Taremiju je ostalo samo da poturi nogu i pošalje loptu u mrežu.

Galeno je 13. minutu testirao Jana Oblaka, bila je to dobra prilika za Porto, ali je slovenački golman kapitulirao po drugi put u 24. minutu.

Grešku odbrane Atletika iskoristio je Stiven Eustakio, koji je posle proboja Galena po levoj strani natrčao na loptu i sa desetak metara je poslao u donji desni ugao za 2:0.

Oblak je u još dva navrata, u 37. i 51. minutu bio na mukama posle pokušaja Otavija i Taremija, da bi Taremi i u 62. minutu imao šansu, ali je šutirao preko gola.

Mogao je Porto da trijumfuje znatno ubedljivije, ali u finišu nije bilo koncentracije u završnici, pa su propale prilike Evanilsona i Galena u 74. minutu, te Taremija u 82.

Duboko u nadoknadi, tačnije u 94. minutu, Atletiko je autogolom Ivana Markana uspeo samo da ublaži poraz.

U isto vreme odigran je i meč između Bajera iz Levekuzena i Klub Briža, rezultat je bio 0:0.

U prvom poluvremenu, Leverkuzen je propustio dve šanse, preko Muse Dijabija u 33. i Džeremija Frimponga u prvom minutu nadoknade, dok je priliku za goste imao Kamal Sovah u 39.

U nastavku, čim se krenulo, Tadžon Bjukenen je pogodio prečku u 47. minutu, sreća je bila uz Nemce, pošto je na odbitak reagovao i Eduard Sobol i prebacio gol.

Najbolju priliku Leverkuzen je imao u 55. minutu kada je Patrik Šik posle kornera odlično skočio, ali lopta je pogodila prečku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve