Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.10.2022.

19:30

Zvezda na turbo Bukarija održala san

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Trabzonspor rezultatom 2:1 u meču petog kola grupe H Lige Evrope.

Izvor:

Autor:

Zvezda na turbo Bukarija održala san
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Time je tim iz Ljutice Bogdana održao san o nokaut fazi drugog po redu kontinentalnog takmičenja ili makar zauzimanju treće pozicije i plasmanu u plej-of Lige konferencija.

Obe ekipe su pomalo letargično ušle u meč, verovatno pod utiskom nakon bakljade „delija“ koja je prethodila meču. Kako se razvedrilo od dima baklji, tako su i ekipe bolje zaigrale.

Pretio je neumorni Pešić, vršio pritisak na poslednju liniju konstantno, dok je na drugoj strani u par navrata neshvatljivo sam ostavljen Marek Hamšik koji to nije umeo da kazni.

Ipak, bolje prilike je imala Zvezda iako nisu uvek znali igrači tog tima kako da ih iskoriste. U jednom navratu je lopta iznenadila nekoliko igrača crveno-belih, dok je i Aleksandar Katai u prvom delu meča imao priliku za šut iz izgledne prilike, ali je „tukao“ direktno u protivničkog golmana.

Kako oni nisu mogli, protivnik je pokušao da se i sam oproba. Šutirao je Enis Bardi iz velike udaljenosti i stavio Milana Borjana na veliki test. Kanadski golman je položio odbranom, mada mu je pomogla i stativa koju je lopta naknadno pogodila.

Pokušaj makedonskog fudbalera je bio uvod u najuzbudljivija dva minuta meča. Sve je počelo kada je Osman Bukari presekao jednu povratnu loptu protivnika, probio u središte njihove odbrane i proigrao Kataija. Fudbaler iz Srbobrana nije mnogo razmišljao, namestio se i šutirao iz mesta. Lopta je završila u suprotnom gornjem uglu, pogodno za TV špice.

Međutim, nisu stigli ni pošteno da se poraduju, a na semaforu je već bilo 1:1. Anastasios Bakasetas je namestio loptu kod slobodnog udarca. Uprkos velike udaljenosti, grčki fudbaler je oprobao udarac i isplatilo mu se. Doduše uz mnogo sreće jer je lopta na putu ka golu pogodila Stefana Mitrovića i tako prevarila Milana Borjana. Preslikana situacija sa meča Partizana i Nice koji je prethodio ovom, a kada je Gomeš izjednačio samo da bi Lemina par minuta kasnije šutirao i pogodio Belića nakon čega je lopta ušla u gol.

Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a Zvezda je bila ta koja je u nastavku bila bolji protivnik što se naposletku i isplatilo. I još jednom su kombinovali Bukari i Katai, samo ovaj put obrnutim redosledom. Popularni "Magiko" je proigrao krilnog fudbalera iz Gane, a ovaj kao da je uključio turbo i sa lakoćom prošao svog čuvara.

Usledio je precizan centaršut, a na pravom mestu je čekao Aleksandar Pešić koji je samo postavio stopalo i prosledio loptu u mrežu za konačan rezultat susreta. Inače, trener Trabzonspora Abdulah Avdži je pre meča rekao da će nabaviti dres Pešića koji je igrao u Turskoj, a posle ovog meča ima razlog više.

Zvezda sada ima sve u svojim rukama kada je u pitanju prolaz dalje. I dalje su poslednji u grupi sa šest bodova, ali toliko ima i Trabzon, dok je Monako skupio sedam, a Ferencvaroš deset i mađarski predstavnik će sigurno biti prvi.

Upravo će sa ekipom iz Kneževine igrati kroz nedelju dana, ali će u tom meču biti oslabljeni neigranjem Aleksandra Dragovića koji je i na ovom meču dobio žuti karton.

Pobeda će u tom meč biti imperativ, baš kao što je bio slučaj u duelu sa turskim šampionom. Izabranici Miloša Milojevića su položili prvi ispit, a do diplomiranja ima još jedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve