Prelep gest FK Grafičar – podrška ženama!

Fudbalski klub Grafičar napravio je fantastičan gest u znak podrške u borbi protiv raka dojke.

Izvor: B92
Podeli
Foto: FK Grafičar
Foto: FK Grafičar

Kapiten srpskog prvoligaša Luis Ibanjes će tokom oktobra, meseca borbe protiv raka dojke, nositi kapitensku traku roze boje.

Roze je boja podrške hrabrim ženama koje se bore protiv ove užasne bolesti.

Klub je pripremio brojne aktivnosti kako bi se više čulo i saznalo o ozbiljnom problemu i podigla svest o važnosti prevencije u borbi protiv raka.

U svetu svake godine od raka dojke oboli 2.260.000 žena, a 685.000 žena umre. U Srbiji su brojke takođe alarmantne, jer se godišnje registruje oko 4.400 novootkrivenih slučajeva raka dojke, a preko 1.700 žena svake godine izgubi bitku sa ovom bolešću.

Jedan od ključnih koraka koje preporučuju iz Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u borbi protiv raka dojke su redovni preventivni pregledi i rano otkrivanje problema.

Foto: FK Grafičar
Foto: FK Grafičar

U skladu sa tim, RFK Grafičar je pokrenuo kampanju povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kako bi se dodatno skrenula pažnja javnosti na ozbiljnost i razmere ove bolesti, kao i na potrebu da se vodi briga o redovnim pregledima i kontrolama.

Tokom oktobra, na svim utakmicama koje Grafosi igraju kod kuće, mreže na golovima će da budu roze boje u znak podrške i slanja jasne poruke svim ženama, našim majkama, sestrama, bakama da nisu same u toj teškoj borbi.

Pored toga, kapiteni prvog tima Grafičara, tokom mečeva u Prvoj Mozzart Bet ligi Srbije nosiće traku u istoj boji, a u roze će biti obojene i korner zastavice na fudbalskom terenu.

Bravo, FK Grafičar!

Foto: FK Grafičar
Foto: FK Grafičar

Foto: FK Grafičar
Foto: FK Grafičar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu