Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.10.2022.

21:15

Eraković: Pokazali smo snagu; Pešić: Imamo šanse

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u H grupi Lige Evrope.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Eraković: Pokazali smo snagu; Pešić: Imamo šanse
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na stadionu "Rajko Mitić" pobedili su ekipu Ferencvaroša sa 4:1 (2:0) i tako ostali u trci za neku od prve dve pozicije.

Po završetku meča, defanzivac Strahinja Eraković je poručio da su crveno-beli odigrali zaista dobar meč.

"Sigurno je da smo odigrali odličan meč. Od početka smo diktirali tempo, tako smo i završili utakmicu. Mislim da prethodne utakmice nisu bile pravi pokazatelj naše snage, večeras smo pokazali kakva smo ekipa i nećemo stati na ovome. Vraćamo se u igru. Pokušaćemo da završimo na mestu koje mislim da zaslužujemo", rekao je u izjavi za RTS.

Sledi Spartak, pa novi duel sa Mađarima za sedam dana.

"Igramo u ritmu četvrtak-nedelja do sredine novembra. Sledeći je Spartak, nama je svaka utakmica najvažnija. Idemo korak po korak", dodao je Eraaković.

I napadač Aleksandar Pešić imao je razloga za zadovoljstvo.

"Čestitam kolegama i drugarima na tome što smo pokušali da se dižemo proteklih nedelja, bodrili smo jedni druge, ali ovo nije gotovo. Značajna pobeda. Naravno da se nismo nadali da ćemo slaviti ovako ubedljivim rezultatom, Ferencvaroš je dobra ekipa što se videlo i danas. Ostali smo u trci za prva dva mesta. Znali smo da ako dobijemo meč da imamo šanse, a ako izgubimo, da bismo ostali bez šansi", kaže Pešić.

Dodaje da je ovo tek prvi deo posla u dvomeču sa ekipom iz Budimpešte.

"Znamo da će oni ući drugačije u naredni meč. Igraće kod kuće, na svom terenu. Nama je bitno da se oporavimo, spremimo prvo za prvenstvenu utakmicu. Nadam se da ćemo i u revanšu napraviti dobar rezultat kao danas", zaključio je Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve