Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.10.2022.

22:52

Siti "napunio mrežu" Danaca, Dortmund razbio Sevilju – "golčina" u Madridu

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Kopenhagen, dok je Borusija Dortmund savladala Sevilju, a Real Madrid Šahtjor u trećem kolu Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Siti
Foto: Profimedia

Upravo je završeno treće kolo Lige šampiona u kom smo videli dominantnu predstavu Mančester sitija i ubedljivu pobedu od 5:0 nad ekipom Kopenhagena.

Erling Haland im nije ostavio ni trunku nade i gol pogodio već u 6. minutu susreta, da bi u 32. minutu po drugi put zatresao mrežu gostujućeg tima.

Stvari su postale još teže po Kopenhagen u 39. minutu kada su postigli autogol za vođstvo od 3:0, da bi Rijad Marez u 55. minutu sa bele tačke kaznio novu grešku Danaca i postavio visokih 4:0.

Mančester siti je jednostavno prejak za grupu E, pa je konačan rezultat postavljen u 76. minutu kada je Alvares iz peterca na asistenciju Mareza pogodio za ogromnih 5:0.

Borusija Dortmund je za vikend poražen od Kelna, a već u sredu rane zalečio ubedljivom pobedom nad Seviljom na Ramon Sančes Pishuanu rezultatom 4:1.

Gosti iz Nemačke su već u 6. minutu preko Gereira došli do vođstva, a Sevilju je VAR spasio u 21. minutu kada je poništen crveni karton En Nesiriju.

Dobro su se Andalužani držali sve do finiša poluvremena kada je usledio "blickrig" i prvo Džud Belingem u 41. minutu, a onda i Adejemi dva minuta kasnije pogađaju mrežu za veliku prednost od 3:0.

Čovek koji je umalo postao tragičar Sevilje postigao je jedini gol za domaći tim i to na startu drugog poluvremena, kada je u 51. minutu pogodio za 3:1, da bi u 75. minutu susreta Julijan Brant postavio konačnih 4:1 za Borusiju Dortmund.

Пласман обезедио Sofascore

Real Madrid je u trećem kolu dočekao ukrajinski Šahtjor i pobedio ih sa 2:1 uz čak 30 upućenih šuteva na njihov gol.

Rodrigo je već u 13. minutu pogodio, kada je posle dosta sreće došao do lopte, a pritom se i okliznuo na ivici šesnaesterca, pa sa nekih 16 metara doneo Realu vođstvo.

Vinisijus je 15 minuta kasnije uspeo da duplira prednost, kada mu je Rodrigo u kontri asistirao nakon što je odbranu na drugu stranu već odvukao Benzema i Madriđani su imali lepu prednost.

Zubkov se u 39. minutu utakmice postarao da Šahtjor postigne makar neki gol, kada je na veoma atraktivan način matirao Lunina.

U drugom poluvremenu, Real Madrid je imao skoro 70 odsto poseda lopte, uz čak 14 šuteva na gol Šahtjora od čega je tek 4 išlo u okvir gola, dok je Šahtjor u okvir gola Reala šutnuo samo jednom u tom delu meča.

Bili su Madriđani atraktivni i često napadali, ali do trećeg pogotka nisu stigli i ipak upisali pobedu u trećem kolu i suvereno vladaju svojom grupom sa sve tri pobede i gol razlikom 9:1.

Šahtjoru je ovo prvi poraz u Ligi šampiona ove sezone.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve