Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.10.2022.

13:25

LŠ: Kostić i Vlahović igraju meč sezone, a tek je oktobar

Utakmicama u grupama E, F, G i H u sredu se nastavlja treće kolo Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Kostić i Vlahović igraju meč sezone, a tek je oktobar
Foto: Profimedia

Derbi večeri igra se u Londonu gde Čelsi dočekuje Milan, a zanimljivo će biti i u Lisabonu gde će Benfika i PSŽ da se bore za prvo mesto u grupi.

Kopenhagen u najgorem mogućem trenutku gostuje u Mančesteru, dok meč sezone igre Juventus naših Filipa Kostića i Dušana Vlahovića.

Podsetite se šta se dogodilo na utakmicama u utorak:

* Tadić isključen – Napoli uništio Ajaks

* Katastrofa Atletika, "nula" Totenhema i Ajntrahta

* Bajern igrao viktorije sa Viktorijom

* Marsej se brzo oporavio od šoka – "poker" protiv lidera

Grupa E:

U Grupi E u 18.45 počinje jedan od interesantnijih mečeva dana, zagrebački Dinamo gostuje u Salcburgu.

"Modri" su sa tri boda iz prva dva meča u odličnoj poziciji, a dobar rezultat u Austriji bi ih značajno približio osmini finala.

"Kad su izvučene grupe, bilo je rečeno da će se između Salcburga i Dinama voditi borba za treću poziciju. Iza nas su dva kola. Sada igramo treće, pa za osam dana četvrto, nakon te dve utakmice situacija će biti jasnija. Smatram da je sad domaćin pod malo većim pritiskom jer Dinamo ima bod više, a mi ćemo učiniti sve da to tako ostane i nakon utakmice. Moram napomenuti da imamo poteškoća. Pod velikim upitnikom su Mišić i Ristovski
", rekao je trener Dinama Ante Čačić.

Salcburg je iza Dinama na tabeli, ali nije izgubio od prvaka Italije Milana niti od šampiona Evrope Čelsija.

"Mislim da je Dinamo snažna ekipa. Pobedili su Čelsi, dominiraju u svojoj ligi. Dugi su niz godina prvaci, pa verujem kako će to biti izjednačena utakmica, ali mi želimo bodove u tom duelu. Verovatno će sitnice odlučivati o pobedniku. Moramo paziti na prekide, to se uvek kažnjava u LŠ. Treba obratiti pažnju na odbranu, Dinamo je odličan u tranziciji, bićemo spremni na to", kaže trener Salcburga Matijas Jaisle.

A u derbiju dana od 20.45 igraju Čelsi i Milan, na "Stamford Bridžu".

"Igramo protiv drugačijeg, fenomenalnog tima. Svaki meč je drugačiji od prethodnog. Važno je da pobeđujemo kod kuće, ali igramo protiv jednog od najboljih timova. Sigurno će biti sjajna atmosfera", rekao je menadžer Čelsija Grejem Poter.

Grupa F

Od 18.45 u Grupi F Seltik dočekuje Lajpcig i priželjkuje prvu pobedu.

Crnogorski reprezentativac Sead Hakšabanović se oporavio od povrede dobijene na meču sa Finskom u Ligi nacija i biće u konkurenciji za meč.

"Nama je svaka naredna utakmica najbitnija. A kada je reč o LŠ, onda ne gledamo dalje od toga. Sjajno je što smo deo ovog takmičenja, klub ovde pripada. Sada nas očekuje izazov protiv Lajpciga. Imali su nešto lošiji početak sezone, ali ih je promena trenera razdrmala. Tipičan su predstavnik nemačkog fudbala",
smatra trener Seltika Ejndž Postekoglu.

U večernjem terminu Real dočekuje Šahtjor u duelu za prvo mesto u grupi.

"Kraljevski" klub je favorit nakon dve pobede i 5:0 u prva dva meča, ali su Ukrajinci u prošlom kolu sa 4:1 u Lajpcigu pokazali da su vrlo opasan tim.

"Ova ekipa ima karakter i hrabrost. Ne plašimo se nikoga",
rekao je sportski direktor Darijo Srna, koji se požalio na tretman FIFA prema njegovom klubu dok traje rat u Ukrajini.

Grupa G

U Grupi G se pre svega očekuje lak posao za Mančester siti protiv Kopenhagena.

Impresivna pobeda u gradskom derbiju nad Junajtedom (6:3) je pokazala da su "građani" možda i glavni favorit za osvajanje LŠ, što je cilj koji ovoj ekipi izmiče već godinama.

Gvardiola je vrlo oprezan u izjavama nakon pomenute pobede u nedelju, posebno zbog reakcije javnosti na igru njegovog tima.

"Nije lako odigrati nerešeno sa Seviljom. Kvalitetna su ekipa. Ne igraju samo dugim loptama, već imaju hrabrost i da je spuste na zemlju. Iznenađen sam kako dobro igraju. Imam skromnija očekivanja od vas medija. Vi očekujete da pobedimo lako. Ali, ja nisam takav tip trenera. Imam veliko poštovanje prema Kopenhagenu, uostalom, oni su šampioni Danske", poštuje sledećeg rivala menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Gvardiola je, očekivano, govorio i o Erlingu Halandu, koji pomera granice u Premijer ligi. Protiv Junajteda je postigao het-trik, imao još dve asistencije, iz kola u kolo obara rekorde, poigrava se sa rivalima...

"Niko ne može da se takmiči sa njim. Brojke sve govore. Ali, mi u svlačionici vidimo stvari koje nisu statisitika i koje nas čine srećnim što je on ovde. Erling nije samo napadač koji postiže golove. Njegovi gestovi van terena, ponašanje prema mladim igračima i stručnom štabu mnogo govore. A sve to dolazi od obrazovanja. Hemija u ekipi se stvara ako su ljudi dobri", pohvalio je Gvardiola Halanda.

Grupa H

A u Grupi H Juventus igra verovatno meč sezone, iako je tek počeo oktobar. "Stara dama" je protiv Bolonje (3:0) u Seriji A nagovestila izlazak iz krize.

Juventus je pre reprezentativne pauze igrao vrlo loše, nanizao pet mečeva bez pobede i alarm za uzbunu je bio upaljen u timu Masimilijana Alegrija.

Loše je Juve igrao i u LŠ pa su stigla dva poraza – očekivani od PSŽ (2:1) u Parizu, te šokantan od Benfike (2:1) u Torinu.

Zbog toga je Juve pod imperativom pobede u duelu sa autsajderom grupe Makabijem iz Haife.

"U teškim trenucima je najjednostavnije da igramo našu igru, bez žurbe, da budemo kompaktni. Poštujemo Makabi, oni su dobro organizovan tim. Pritiskaju rivala i sposobni su da protivnicima stvore ogromne probleme",
oprezan je trener Juvea Alegri.

Alegri, kao i tokom čitave sezone, ima problema sa igračkim kadrom. Pozitivna vesti je da je Federiko Kjeza počeo da trenira, ali će Arkadijuš Milik zbog umora i problema sa mišićem početi sa klupe.

"Srećan sam zbog Kjeze, ohrabruje njegov povratak. Sada ćemo postepeno da ga ubacamo u ekipu. Milik će biti u konkurenciji za tim, ali će početi sa klupe. Di Marija se fizički bolje osjeća. Imao je vremena da se oporavi i očekujem da odigra dobru utakmicu",
poručio je Alegri.

Nema sumnje da će i u ovom meču ključni igrači za uspeh Juventusa biti Srbi – Filip Kostić i Dušan Vlahović.

U drugom meču grupe Benfika i PSŽ će u Lisabonu voditi direktan obračun za prvo mesto.

Pobednik ovog susreta će jednom nogom već biti u osmini finala takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve