Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.10.2022.

14:41

Klop pred Rendžers: Moramo da budemo strpljiviji

Posle remija sa Brajtonom (3:3), Liverpul se okreće obavezama u Ligi šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop pred Rendžers: Moramo da budemo strpljiviji
Foto: Profimedia

U utorak od 21 čas na Enfildu gostuje Rendžers i Jirgen Klop, menadžer "crvenih" kaže da njegov tim mora da reaguje, naročito posle nešto slabijeg starta.

Liverpul je na startu poražen od Napolija sa 4:1 i to je bio signal za alarm.

"Posle Napolija smo shvatili da smo dostigli najniđu tačku i da moramo brzo da menjamo stvari. Nismo igrali sa Vulvsima, potom smo pobedili Ajaks, pa nismo igrali sa Čelsijem i ništa nismo mogli da izvučemo iz tog trijumfa nad Holanđanina. Onda je došao Brajton, dobar tim i primili smo dva rana gola. Kad uočite problem i mislite da imate rešenje, očekujete da to bude brzo, ali to u fudbalu nije slučaj", kaže Klop.

Nemac je dodao i da naredni protivnik, tim Rendžersa, ima dobar tim i da očekuje veliku borbu za rezultat.

Na pitanje o tome kakav je nivo samopouzdanja kod igrača Liverpula, rekao je da nije sjajno, a dao je primer zvezde Mančester junajteda.

"Mislite da je Kristijano Ronaldo trenutno na vrhuncu samopouzdanja? Dešava se svima nama. Lionel Mesi je prošle sezone imao istih problema. Morate da napravite korak u pravom smeru i kad ste spremni, vraća se i samopouzdanje. U individualnim sportovima se sami izborite. U timskim, morate to zajedno, što je komplikovanije", dodao je Klop.

Svakako, jedna od stavri na kojima će Liverpul raditi je odbrana.

"Primali smo slične golove, timovi su koristili iste prazine između linija. Problem je naš hrabri način branjenja. Potreban nam je intenzitet i ako ga nema, nastaje problem. Moramo biti kompaktniji. Branjenje je umetnost, dugo nam je išlo kako treba. Kad ne funkcioniše, shvatite da morate da se vratite na osnove. Strpljenje možda nije prava reč, ali moramo da budemo strpljivi dok stvari ne prorade. Ne možemo uvek da počinjemo nešto novo. Ako pomognemo momcima da se brane drugačije, onda to moramo. Pre dvega da budemo kompaktniji", naglašava Klop.

Pričao je i o pojačanju Darvinu Nunjezu.

"Novi igrači dođu i želimo da osmah zablistaju, a to se povremeno dešava. Mirni smo. Zaista je važno to što on nije zabrinut. Suspenzija od tri meča mu nije pomogla, to je jasno. Tim nije u formi, a to ne pomaže napadaču".

Na kraju, prokomentarisao je kratko i ocenu predsednika Reala Florentina Peresa da je Superliga neophodna.

"Mislim da bismo trebali da igramo manje utakmica kako bi unapredili fudbal, jer to nam daje više vremena da treniramo. Nemam neko posebno mišljenje o tome što je pričao", zaključio je Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve